Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά van Mercedes στα logistics της Hermes

Μέχρι τα τέλη του έτους, η στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Mercedes-Benz Vans και της εταιρείας logistics, Hermes Germany, θα αποδώσει καρπούς, καθώς τα πρώτα ηλεκτρικά van της γερμανικής αυτοκινητοβ
Πέμπτη 18/10/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι τα τέλη του έτους, η στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Mercedes-Benz Vans και της εταιρείας logistics, Hermes Germany, θα αποδώσει καρπούς, καθώς τα πρώτα ηλεκτρικά van της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, προγραμματίζεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία. Αρχικά, οι δύο εταιρείες εστιάζουν στις αστικές διανομές, ωστόσο δοκιμάζεται ήδη και η χρήση εναλλακτικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης σε φορτηγά για τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Μέρος του εγχειρήματος αποτελεί και η δημιουργία δικτύου φόρτισης των ηλεκτρικών van, καθώς οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών θεωρούν πως οι κρατικοί σταθμοί δεν επαρκούν.

Στόχος της Hermes είναι μέχρι το 2025, να πραγματοποιεί στις μεγάλες γερμανικές πόλεις διανομές πλήρως απαλλαγμένες από ρύπους. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη από την περασμένη άνοιξη να δοκιμάζει eVito στο Αμβούργο, τη Στουτγάρδη, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο.

Η πραγματική αυτονομία των 100150 χλμ. του ηλεκτρικού van, κρίνεται ικανοποιητική από τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας logistics. Στον ηλεκτρικό στόλο της Hermes Germany αναμένεται να ενταχθούν στην πορεία και τα ολοκαίνουργια eSprinter, αν και το εν λόγω μοντέλο δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες καθημερινών διανομών. Τα πρώτα Mercedes-Benz eVito της Hermes θα πιάσουν δουλειά αρχικά στη Στουτγάρδη και το Αμβούργο και προγραμματίζεται να επεκταθούν και σε άλλες μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές της Γερμανίας.

Διεθνοποίηση και ηλεκτρονικό εμπόριο

Τον έλεγχο της SEKO Logistics GmbH, που διαθέτει γραφεία στη Βρέμη και τη Φρανκφούρτη, πήρε η Hermes Germany, η οποία θα γίνει ο νόμιμος διάδοχός της. Επιπλέον, η Hermes θα αποτελέσει και βασικό εταίρο του παγκόσμιου δικτύου της SEKO. Με αυτή τη συμμαχία, οι εταίροι στοχεύουν να συνδυάσουν τις ικανότητές τους στις επιχειρήσεις B2B και B2C.

Η SEKO είναι μια διεθνής εταιρεία διανομών και logistics με έδρα στις ΗΠΑ και διαθέτει περισσότερα από 120 καταστήματα σε πάνω από 40 χώρες. Με τη νέα συμμαχία, η Hermes φιλοδοξεί να διευρύνει τη διεθνή παρουσία της, ειδικά στις βασικές αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου των Η.Π.Α., της Ασίας και της Ευρώπης. Η SEKO Logistics, με τη σειρά της, θα επωφεληθεί από το εκτεταμένο δίκτυο διανομών της Hermes στην Ευρώπη. Μέσω των εταιρειών BorderGuru και SEKO Omni Parcel, οι δύο όμιλοι θα προσελκύουν start-up εταιρείες που ειδικεύονται στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο. Μαζί με την ψηφιοποίηση και τις προσανατολισμένες προς τον πελάτη, ευέλικτες υπηρεσίες, η εστίαση του ομίλου Hermes το 2018 είναι η διεθνοποίηση. Η επιχειρηματική μονάδα Hermes International, που ιδρύθηκε στο πλαίσιο της Hermes Germany στις αρχές του έτους, ενοποιεί όλες τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας.

Μέχρι το 2020, ο όμιλος Hermes, ο οποίος είναι μέλος του Otto Group, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους περίπου 500 εκ. ευρώ σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες.

Η κύρια εστίαση στο τρέχον οικονομικό έτος περιλαμβάνει την ανάπτυξη της διασυνοριακής υπηρεσίας αποστολής δεμάτων, η οποία θα προωθηθεί από επιχειρηματικές μονάδες, όπως η Hermes International.

PreviousNext