Τροχοί & TIR

Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ - Volvo Irizar i6s

Πραγματικός χαμός έγινε στο περίπτερο των Αδελφών Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε καθώς η εταιρεία προχώρησε και στην παρουσίαση του Volvo Irizar i6s. Εκεί, το «παρών» έδωσε ο κόσμος της επιβατικής μεταφοράς, το
Παρασκευή 16/11/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πραγματικός χαμός έγινε στο περίπτερο των Αδελφών Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε καθώς η εταιρεία προχώρησε και στην παρουσίαση του Volvo Irizar i6s. Εκεί, το «παρών» έδωσε ο κόσμος της επιβατικής μεταφοράς, τουριστικοί και μέτοχοι ΚΤΕΛ, ο οποίος ενημερώθηκε από τα στελέχη της αντιπροσωπείας σχετικά με τις δυνατότητες του λεωφορείου.

Το Irizar i6s αντικατέστησε πρόσφατα το μοντέλο PB και διατίθεται σε πέντε μήκη αμαξώματος από 10,8 έως 15 μέτρα και δυο ύψη, στα 3,5 και 3,7 μέτρα. Ο αποδοτικός και οικονομικός Euro 6c 11λιτρος κινητήρας έχει ισχύ 460 ίππων από τις 1.400 έως τις 1.800 σ.α.λ και ροπή 2.200 Nm από τις 1.000 έως τις 1.400 σ.α.λ. Η κύρια πέδη περιλαμβάνει αεριζόμενα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και η βοηθητική πέδη υδραυλικό επιβραδυντή Retarder και βαλβιδόφρενο. Συνεργάζεται με το 12άρι αυτοματοποιημένο σασμάν I-Shift με προγνωστικό I-See.

Σε επίπεδο εξοπλισμού διαθέτει σύστημα ειδοποίησης μετωπικής πρόσκρουσης και φρενάρισμα ανάγκης καθώς και αποστασιόμετρο (adaptive cruise control) για να διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Επιπλέον διαθέτει ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση η οποία βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα κύλισης του λεωφορείου. Ο αγοραστής μπορεί να το παραγγείλει και με το σύστημα Volvo Dynamic Steering. Το σαλόνι έχει διαμόρφωση 51+1+1 θέσεων και διατίθεται ατομική θύρα usb στο καθένα ξεχωριστά. Να αναφέρουμε επίσης ότι το διζωνικό σύστημα κλιματισμού Hispacold εξασφαλίζει άριστες συνθήκες στο εσωτερικού του λεωφορείου.

Για την ψυχαγωγία των επιβατών διατίθενται δύο οθόνες, η εμπρόσθια 22 ιντσών και η πίσω 15 ιντσών. Επιπλέον περιλαμβάνεται DVD και Radio Player, καθώς και προεγκατάσταση Wi-Fi. Τέλος, το μεταξόνιο του λεωφορείου είναι 5.870 χιλιοστά, και η δεξαμενή καυσίμου έχει χωρητικότητα 600 λίτρα και του Adblue 64 λίτρα.

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext