Τροχοί & TIR

ΔΕΠΑ Α.Ε. – FISIKON

Μέγας χορηγός της TRANSPORT SHOW 2018, της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων, Τεχνολογίας Μεταφορών και Logistics, αλλά και των έξι ενημερωτικών συνεδρίων (αναλυτική παρουσίαση στο επόμεν
Τρίτη 06/11/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέγας χορηγός της TRANSPORT SHOW 2018, της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων, Τεχνολογίας Μεταφορών και Logistics, αλλά και των έξι ενημερωτικών συνεδρίων (αναλυτική παρουσίαση στο επόμενο τεύχος του Τ&Τ) που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, υπήρξε η ΔΕΠΑ Α.Ε., η εταιρεία που εισήγαγε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας μια μεγάλη ενεργειακή επένδυση μέσω ενός έργου βασικής υποδομής κι έφερε το φυσικό αέριο σε όλες τις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του άξονα Αλεξανδρούπολη-Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΠΑ Α.Ε., που σήμερα αποτελεί έναν όμιλο εταιρειών, έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός βασικού δικτύου πρατηρίων για αεριοκίνηση οχημάτων σε κομβικά σημεία στην Αττική, την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και το δίκτυό τους διευρύνεται συνεχώς, με στόχο να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τα συνολικά 14 πρατήρια λιανικής πώλησης που υπάρχουν στη χώρα μας, λειτουργούν στην Κηφισιά, στη Ν. Φιλαδέλφεια, στην Ανθούσα, στα Άνω Λιόσια, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, στο Κορωπί, στην Ηλιούπολη, στον Ασπρόπυργο, στη Θεσσαλονίκη, στην Πυλαία, στη Νέα Μαγνησία, στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία και στην Πεδινή Ιωαννίνων.

Αξίζει να τονιστεί για μία ακόμα φορά, πως ο τομέας των επαγγελματικών οχημάτων και φορτηγών, αποκτά μια συνεχώς αυξανόμενη δυναμική στην αεριοκίνηση, καθώς η εν λόγω λύση μπορεί να εξασφαλίσει φθηνότερες μεταφορές αγαθών και εμπορευμάτων. Το παραπάνω επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης του κόστους καυσίμου, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25%. Επιπροσθέτως, μία τεχνολογία που προσφέρει σημαντικές λύσεις στην κίνηση φορτηγών και λεωφορείων, είναι η χρήση συνδυασμού φυσικού αερίου και πετρελαίου κίνησης (μικτή καύση–dual fuel) στον ίδιο κινητήρα diesel του οχήματος.

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext