Τροχοί & TIR

Ευκολότερες μεταφορές προσωπικού

Τη συνεργασία της με τη χημική βιομηχανία, BASF, ανακοίνωσε η Mercedes-Benz Vans, με τις δύο εταιρείες να σχεδιάζουν να έχουν συνέργειες σε θέματα κινητικότητας και καινοτομιών που αφορούν στην ηλεκ
Τετάρτη 14/11/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη συνεργασία της με τη χημική βιομηχανία, BASF, ανακοίνωσε η Mercedes-Benz Vans, με τις δύο εταιρείες να σχεδιάζουν να έχουν συνέργειες σε θέματα κινητικότητας και καινοτομιών που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Αρχή θα γίνει στο εργοστάσιο της BASF που βρίσκεται στο Λουντβιγκσχάφεν της Γερμανίας, όπου θα λειτουργήσουν άμεσα mini buses της Mercedes-Benz, τα οποία θα μεταφέρουν υπαλλήλους και επισκέπτες στις εγκαταστάσεις της μονάδας. Η κατά παραγγελία υπηρεσία θα λειτουργεί μέσω εφαρμογής κινητών τηλεφώνων και θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της κοινοπραξίας ViaVan, που συστάθηκε μεταξύ της Mercedes-Benz Vans και της αμερικάνικης start-up εταιρείας, Via.

Ο «έξυπνος» αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από τη Via, καθιστά δυνατό το συνδυασμό ταξιδιών με επιβάτες που έχουν ίδιους ή παρόμοιους προορισμούς. Η ViaVan λειτουργεί ήδη στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο και το Βερολίνο, με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις να προγραμματίζεται να ακολουθήσουν. Το εργοστάσιο της BASF είναι ο πρώτος βιομηχανικός χώρος εφαρμογής αυτού του συστήματος, όπου και η φωτό με το mini bus της Mercedes-Benz.

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext