Τροχοί & TIR

Προχωράει ο νέος κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση προϋπολογισμού 4,9 εκ. ευρώ, για την ολοκλήρωση των σχεδίων του έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπ
Δευτέρα 05/11/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση προϋπολογισμού 4,9 εκ. ευρώ, για την ολοκλήρωση των σχεδίων του έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας».

Αναλυτικότερα, η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ., περιλαμβάνει 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους. Επιπροσθέτως, το τμήμα «Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα», μήκους 20,5 χλμ., αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις.

Η ολοκλήρωση των σχεδίων του εν λόγω έργου εγκρίθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020. Εντάσσεται στο πλαίσιο του Άξονα 1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014- 2020 (Interreg-IPA CBC Greece-Albania 2014-2020).

Αξίζει να τονιστεί πως η προοδευτικά αυξητική τάση που παρουσιάζει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τόσο σε επιβατική κίνηση όσο και στη διακίνηση εμπορευμάτων, θα ενισχυθεί περαιτέρω με την υλοποίηση ενός ασφαλούς οδικού άξονα που θα παρέχει υποστήριξη στον κυκλοφοριακό όγκο που διαχειρίζεται το λιμάνι, ως ευρωπαϊκή πύλη εισόδου και κομβικό σημείο διασύνδεσης με τα Βαλκάνια.

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext