Μεταφορά ρυζιού από τους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης

Συνεχιζόμενη αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η παραγωγή και συγκομιδή ρυζιού στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης όπου παράγεται περίπου το 70% του ελληνικού ρυζιού. Ένα μέρος της ποσότητας αυτής απορροφάται στην εγχώρια αγορά, ενώ το μεγαλύτερο εξάγεται, με κύριο πελάτη την Τουρκία.

Και επειδή, «ό,τι παράγεται μεταφέρεται», η συμβολή του φορτηγού αποκτά πρωτεύοντα ρόλο, καθώς αναλαμβάνει τη μεταφορά, σε πρώτη φάση από το χωράφι στα σιλό των συνεταιρισμών και των εργοστασίων με ανατρεπόμενες νταλίκες, και εν συνεχεία με κουρτίνες και μουσαμάδες στις αποθήκες και στα σούπερ μάρκετ, πέρα από τα φορτία που φεύγουν για το εξωτερικό. Η μεταφορική Καμπανίας Trans των αδερφών Στέφανου και Μεγακλή Χατζηνικολάου, με έδρα τη Χαλάστρα και στόλο εξήντα δύο φορτηγών, δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη μεταφορά διακινώντας καθημερινά εκατοντάδες τόνους ρυζιού. Ακολουθούμε τα φορτηγά της μεταφορικής σε όλη τη διαδικασία παρέα με το νεότερο μέλος της, τον Τάσο Χατζηνικολάου, ο οποίος μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την περισυλλογή και τη μεταφορά του ρυζιού.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Δεκεμβρίου (368) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.

Στο ίδιο τεύχος: