Τροχοί & TIR

Yπερ-υπολογιστής αυτόνομης οδήγησης «Δίας»

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, Veoneer, δημιούργησε τον υπερ-υπολογιστή«Zeus» (Δίας), ο οποίος αποτελεί τον «εγκέφαλο» των οχημάτων με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 (διάβασε αναλυτικά γ
Κυριακή 30/12/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, Veoneer, δημιούργησε τον υπερ-υπολογιστή«Zeus» (Δίας), ο οποίος αποτελεί τον «εγκέφαλο» των οχημάτων με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 (διάβασε αναλυτικά για την αυτόνομη οδήγηση στο τεχνικό θέμα του τεύχους Οκτωβρίου -366- του Τ&Τ).

Ο Zeus ενοποιεί δεδομένα από κάμερες, ραντάρ και άλλους αισθητήρες, ερμηνεύει την κατάσταση και παίρνει τις απαιτούμενες αποφάσεις. Λειτουργεί με το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας Zenuity, η οποία αποτελεί τη σύμπραξη της Veoneer με τη Volvo Cars. Το εν λόγω λογισμικό στηρίζεται στον υπολογιστή NVIDIA DRIVE AGX Xavier και τρέχει με το λειτουργικό σύστημα NVIDIA DRIVE.

Το σύστημα NVIDIA Xavier, είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την ασφάλεια, ενσωματώνοντας έξι διαφορετικούς επεξεργαστές που επιταχύνουν αλγορίθμους, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης για βαθιά εκμάθηση. Η πλατφόρμα παρέχει την υπολογιστική δύναμη για την επεξεργασία δεδομένων από έως και 27 αισθητήρες.

Στο ίδιο τεύχος #368

PreviousNext