Τροχοί & TIR

Αυτόνομο και ηλεκτρικό midi TEMSA

Μέσα στο 2022, η TEMSA θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της αυτόνομου λεωφορείου, το οποίο παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή. Ονομάζεται MD9 electriCITY και στηρίζεται στο ομώνυμο 9μετρο ηλ
Τετάρτη 19/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέσα στο 2022, η TEMSA θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της αυτόνομου λεωφορείου, το οποίο παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή. Ονομάζεται MD9 electriCITY και στηρίζεται στο ομώνυμο 9μετρο ηλεκτρικό μοντέλο της τούρκικης εταιρείας, η οποία δουλεύει πάνω στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης τα τελευταία δύο χρόνια.

Το πρωτότυπο αστικό λεωφορείο της TEMSA εξοπλίζεται με τον υπολογιστή Nvidia PX2 για επεξεργασία δεδομένων και πλήρη αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου. Για τη δημιουργία του εν λόγω οχήματος, συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Γαλατασαράι και την εταιρεία Infotech, έχοντας τη στήριξη του επιστημονικού συμβουλίου της Τουρκίας, TÜBITAK.

Διαθέτει 3 συσκευές LIDAR (μία σε κάθε πλευρά και μία στην οροφή) που υπολογίζουν την απόσταση του οχήματος από τα αντικείμενα και τις επιφάνειες που το περιβάλλουν. Φέρει, ακόμα, μία υπέρυθρη στερεοφωνική κάμερα για να εντοπίζει οχήματα και πεζούς, αλλά και δύο ακόμα κάμερες στην οροφή, οι οποίες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εμποδίων. Επιπλέον, το ραντάρ του λεωφορείου αρχικά βλέπει τα άλλα οχήματα και στη συνέχεια υπολογίζει την απόστασή τους από το λεωφορείο.

PreviousNext