Στην MAN Truck & Bus απονεμήθηκε πρόσφατα το βραβείο κοινωνικής υπευθυνότητας από την πόλη του Μονάχου, με τη γερμανική εταιρεία να λαμβάνει επίσης ειδική αναγνώριση για τις προσπάθειές της να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η βράβευση έγινε από την κα. Christine Strobl (φωτό αριστερά), δήμαρχο του Μονάχου, μια πόλη που επιβράβευσε τις «Εξαιρετικές Εταιρείες του 2018», θέλοντας να τις ανταμείψει για την κοινωνική τους προσφορά. Αξίζει να τονιστεί πως η MAN Truck & Bus προσφέρει στους πρόσφυγες προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης με επακόλουθη προσφορά εργασίας, καθώς και προγράμματα προετοιμασίας τους για την αγορά εργασίας, δράσεις που ανοίγουν μακροπρόθεσμες προοπτικές σταδιοδρομίας.

Ακόμα, η MAN έλαβε ειδική μνεία για τις δραστηριότητες εταιρικής ιθαγένειας από την ένωση προστασίας των παιδιών του Μονάχου (Kinderschutz München). Επιπλέον, η MAN συνεργάζεται και με άλλα ιδρύματα, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS και την ανθρωπιστική οργάνωση Johanniter, συμμετέχοντας παράλληλα και σε διάφορα περιβαλλοντικά έργα.