Την εμπορική πορεία στη χώρα μας ξεκίνησε το νέο Mercedes-Benz Sprinter με πολλά καινοτόμα και δυναμικά χαρακτηριστικά που αυξάνουν την ασφάλεια και τονώνουν την οδηγική εμπειρία. Με μοντέρνα σχεδίαση, πρακτικό χώρο οδήγησης, αυξημένη εκμετάλλευση στην κλούβα, συνδεσιμότητα και δυνατότητες δικτύωσης, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, σύστημα μετάδοσης κίνησης στους μπροστινούς τροχούς, το βαν προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων στον ιδιοκτήτη του.

Οδηγούμε το νέο Mercedes-Benz Sprinter από την Αθήνα στις εγκαταστάσεις των μεταφορικών επιχειρήσεων Αφοί Ντελόπουλοι στη Λάρισα, όπου το φορτώνουμε τέσσερις ευρωπαλέτες με διάφορα εμπορεύματα και εν συνεχεία τις μεταφέρουμε στο κέντρο της πόλης. Για ποιους λόγους το νέο Sprinter είναι ιδανικό για μεταφορικές εταιρείες και τι οφέλη προσφέρει στους ιδιοκτήτες του, είναι δυο από τα βασικά ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν κατά τη δοκιμή μας.

Βγαίνοντας στην εθνική το πρώτο πράγμα που διαπιστώνουμε πίσω από το τιμόνι του Sprinter είναι η σημαντική βελτίωση της ποιότητας κύλισης σε σχέση με τον προκάτοχό του. Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα της προσεκτικής δουλειάς που έχει γίνει στο κομμάτι της ηχομόνωσης, μειώνοντας τους αεροδυναμικούς κυρίως θορύβους, καθώς και στις αναρτήσεις που είναι πιο μαλακές, κάνοντας το ταξίδι πιο άνετο. O επιλογέας του χειροκίνητου εξάρι κιβωτίου είναι ακριβής με κοντές διαδρομές και θετικό κούμπωμα. Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 2,1 λίτρων κινητήρας με τους 143 ίππους επιταχύνει το αυτοκίνητο, τόσο από στάση όσο και εν κινήσει ακόμη και στις υψηλές σχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιανουαρίου (369) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.