Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από την Κατερίνη και τον Γιώργο Παραστατίδη, οδηγό της εταιρείας διεθνών μεταφορών Savvidis Team S.A., που ειδικεύεται στις ψυγειομεταφορές. Με αφετηρία τη Βόρεια Ελλάδα ταξιδεύει κάθε εβδομάδα προς την Ευρώπη καταγράφοντας χιλιάδες χιλιόμετρα.

Η άνοδος και η κάθοδος γίνεται από τη Σερβία, και πιο σπάνια με καράβι από την Αδριατική θάλασσα. Καθημερινά συλλέγει εμπειρίες και όμορφες εικόνες από τα ταξίδια του, καθισμένος αναπαυτικά στο δερμάτινο κάθισμα του Mercedes-Benz Actros 1951 που δουλεύει. Ωστόσο, κάποιες φορές αντιμετωπίζει δυσκολίες εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και της απρόσεκτης οδήγησης άλλων χρηστών του δρόμου, τις οποίες όμως ξεπερνάει με μεγάλη προσοχή, επαγγελματισμό και ήρεμη οδήγηση χάρη στα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει το φορτηγό του.

Ο ίδιος μας υποδέχεται στην καμπίνα του Actros και μας εξιστορεί την ιστορία του: «Ξεκίνησα ως επαγγελματίας οδηγός πριν από δώδεκα χρόνια στην εθνική μεταφορά. Βέβαια, πήγαινα δρομολόγια με φορτηγά από μικρότερη ηλικία, σαν συνοδηγός, και είχα καταλάβει από τότε ότι στο μέλλον αυτό το επάγγελμα θέλω να ακολουθήσω. Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο γιατί σήμερα κάνω αυτό που ονειρευόμουν από μικρό παιδί και το βασικότερο ότι το πράττω με αγάπη. Καθημερινά συνειδητοποιώ ότι αγαπάω όλο και περισσότερο τη δουλειά μου. Άκουγα μεγαλύτερους ηλικιακά συναδέλφους μου να μου λένε ότι στο μέλλον θα βαρεθώ το επάγγελμα, αλλά αυτό που αισθάνομαι είναι ότι όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει όλο και πιο πολύ. Για μένα είναι πάθος και τρόπος ζωής. Ίσως επειδή αγαπάω υπερβολικά τη δουλειά μου και αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι δεν θα την βαρεθώ ποτέ, ακόμη και μετά από τριάντα χρόνια. Σε αυτό βέβαια βοηθάει το γεγονός ότι έχω ένα σύγχρονο εργαλείο δουλειάς. Το Actros έχει σταθερό περπάτημα ακόμη και σε ολισθηρό οδόστρωμα (π.χ με χιόνια) και αυτό που μου αρέσει είναι η αποτελεσματικότητα των φρένων του. Αν πατήσω δυνατά το φρένο το αυτοκίνητο στην κυριολεξία κοκαλώνει.

Διαβάστε περισσότερα για τον Γιώργο Παραστατίδη και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Οι εμπειρίες από τα δρομολόγια που αποκομίζω σε κάθε ταξίδι είναι πολλές. Αλλά αυτή η αποτελεσματικότητα των φρένων νομίζω θα μου μείνει αξέχαστη γιατί κάποτε με έσωσε από τα χειρότερα: Οδηγώ σε δρόμο των Σκοπίων όταν ένα επιβατικό με προσπερνά και μπαίνει απότομα μπροστά μου. Ούτε που πρόλαβα εγώ να το δω όμως το σύστημα Active Brake Assist 4 το «αντιλήφθηκε». Ακαριαία ενεργοποιήθηκε το σύστημα πέδησης και φρέναρε το φορτηγό αποτρέποντας τη σύγκρουση. Γλίτωσα από ένα σίγουρο ατύχημα και εκείνη την ημέρα εκτίμησα πιο πολύ το Actros μου και τη δουλειά μου.

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και αυτόν το μήνα. Μας στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.