Το δικό της ψυκτικό μηχάνημα απέκτησε τώρα και η KRONE χάρη στη συνεργασία της με τη Liebherr, τη γνωστή εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων έργων και δεκάδων άλλων βιομηχανικών προϊόντων.

Το περιοδικό TΡOXOI & TIR παραβρέθηκε στην πρώτη επίσημη ενημέρωση αυτής της συνεργασίας στη Στουτγάρδη και στην παρουσίαση των ψυκτικών μονάδων για επικαθήμενους ψυκτικούς θαλάμους.

Η σειρά, με την ονομασία Celsineo (από τα αρχικά Celsi του αστρονόμου και φυσικού Celsius και της ελληνικής λέξης «νέο») ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες που υπόσχονται αξιοπιστία, υψηλή απόδοση και χαμηλό κόστος λειτουργίας. «Το Celsineo αντιπροσωπεύει τη νέα αντίληψη στην ανάπτυξη και κατασκευή ψυκτικών μονάδων για θαλάμους, θέτει νέα στάνταρ τεχνικών χαρακτηριστικών και παράγει ξεκάθαρη και υπολογίσιμη προστιθέμενη αξία», ανέφερε ο Bernard Krone και πρόσθεσε: «Η συνεργασία μας με τη Liebherr στον τομέα των οδικών ψυγειομεταφορών έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών και στις διεθνείς αγορές, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις». Από την πλευρά του, ο Josef Gropper, διευθύνων σύμβουλος της Liebherr Aerospace & Transportation SAS, ανέφερε ότι τα Celsineo αναπτύχθηκαν με καινοτόμα τεχνικά στοιχεία, οπότε συνολικά αποτελούν νέα μοναδικά προϊόντα.

Στις δυνατότητες των ψυκτικών μηχανημάτων της KRONE περιλαμβάνεται η ταχύτατη μεταβολή της θερμοκρασίας για ανάκτηση της οριζόμενης θερμοκρασίας σε επίπεδα κατάψυξης, καθώς και η γρήγορη απόψυξη του θαλάμου. Πάντως για τις μεταβολές θερμοκρασιών από +20ο σε -20ο βαθμούς, η Krone αναφέρει ίδιους χρόνους με αυτούς του ανταγωνισμού. Επίσης, στους θαλάμους με διαμερίσματα διαφορετικών θερμοκρασιών, Krone και Liebherr αναφέρουν ότι το Με δικό της Ψυκτικό Μηχάνημα (και) η KRONE όλο σύστημα (ψυκτικό μηχάνημα – λούκια – βαπορέτα και μόνωση) εξασφαλίζει τη διατήρηση της κάθε θερμοκρασίας χωρίς ανεπιθύμητες μεταβολές, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι το ψυκτικό μηχάνημα Celsineo χρησιμοποιεί το ψυκτικό υγρό R452A, φιλικό προς το όζον της ατμόσφαιρας και καλύπτει τις απαιτήσεις του κανονισμού F-Gas που θα τεθεί σε ισχύ από το 2020. Κατανοητό και εύκολο στη χρήση του είναι το κοντρόλ λειτουργίας του μηχανήματος με έγχρωμες ενδείξεις επαφής στην οθόνη. Η περιήγηση στο μενού των διάφορων εφαρμογών γίνεται γρήγορα και υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας του κοντρόλ με κουμπιά.

Πρέπει, τέλος, να σημειώσουμε, ότι η ανάπτυξη από την κοινοπραξία KRONE – Liebherr του Celsineo ακολουθεί την κίνηση της Schmitz, η οποία πρώτη λάνσαρε το δικό της ψυκτικό μηχάνημα. Έτσι, οι δύο πρώτες σε πωλήσεις μάρκες ψυκτικών θαλάμων τοποθετούν τώρα τις δικές τους ψυκτικές μονάδες, επηρεάζοντας έτσι τις πωλήσεις των γνωστών μηχανημάτων Carrier και Thermoking.