Τεύχος #372- Απρίλιος 2019

Διαβάστε αυτό το Μήνα - Τεύχος #372

Το ταξίδι των 7.400 χλμ. που ξεκίνησε από τη Γερμανία και κατέληξε στο κινέζικο λιμάνι του Khorgos, διήρκεσε μόλις 12 ημέρες και ολοκληρώθηκε δίχως διακοπές ή τελωνειακά ζητήματα.
Tο νέο Scania S650 της Kokkinidis Frigo Transport. Ο V8 κινητήρας του, θεωρούμε ότι είναι καλύτερος από όλους τους προηγούμενους.
Το παρμπρίζ 31 του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το καινούργιο Volvo Irizar i6s, ιδιοκτησίας αφοί Μέξα.
Το μήκος της κλούβας είναι 1.817 χιλιοστά και το ωφέλιμο ύψος 1.236 χιλιοστά. Το πλάτος είναι 1.630 χιλιοστά και ανάμεσα στους θόλους των τροχών 1.230 χιλιοστά.
Πιο οικονομικό στη χρήση, πιο ασφαλές κατά την οδήγηση και με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, το Ford Tourneo Custom αναβαθμίζεται σημαντικά, χάρη στον ισχυρότερο νέο κινητήρα των 185 ίππων, αλλά και σε μια ήπια υβριδική έκδοση.
Διαθέσιμη είναι και στην ελληνική αγορά η κορυφαία έκδοση της X-Class με τον 3λιτρο V6 κινητήρα, το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.
Τενόρια, προβόλια και φωτεινή επιγραφή στο επάνω μέρος του τράκτορα.
Εντυπωσιακό πρόσημο συναντούμε στα λεωφορεία, όπου η διαφορά με πέρυσι έφτασε στις 61 μονάδες ή στο 254%. Ενδιαφέροντα στοιχεία αποτελούν η κυριαρχία των Γερμανών κατασκευαστών (Neoplan – MAN και Mercedes-Benz), αλλά και η παρουσία των Τούρκων κατασκευαστών Karsan, Isuzu, Temsa, που φιλοδοξούν να κερδίσουν ένα ικανοποιητικό μερίδιο.
Στη φωτό, το πρώτο τεύχος του Τ.Τ.
Ιστορία του μήνα: Σταύρος Παπαδόπουλοs
Παράδειγµα αυτοαναγεννώµενου πέλµατος
Η εταιρεία SARMED AE. Πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη δοκιμαστική εφαρμογή της ψηφιακής διεθνούς φορτωτικής, γνωστής ως e-CMR.
Εξέλιξη του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στις χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών - κλάδος 49 Nace rev.2, Έτος βάσης (2015=100,0).
Στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, η ζήτηση εργασίας ικανοποιείται από την προσφορά σε ποσοστό 79%, κάτι που σημαίνει πως το 21% ή σχεδόν το 1/5 των διαθέσιμων θέσεων εργασίας παραμένουν κενές.
Δείτε τι έργα υποδομών περιλαμβάνει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών.
Επιτόπιος έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, που κινείται εντός της ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Γενική απεικόνιση του Σταθμού στον Ελαιώνα.
Τα περισσότερα από τα νέα συστήματα ασφάλειας τοποθετούνται ήδη από τους περισσότερους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων, οι οποίοι είναι μάλλον έτοιμοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που θέτει η Ε.Ε.
Έγκριση τύπου έλαβαν πρόσφατα ο «ευφυής» ψηφιακός ταχογράφος VDO DTCO 4.0 της Continental και ο αισθητήρας KITAS 4.0.
Η Daimler Trucks, με μπροστάρη τα φορτηγά Mercedes, θα δείξει στην Έκθεση Bauma 2019 μία γκάμα εργοταξιακών οχημάτων που καλύπτουν κάθε πιθανή μεταφορική εφαρμογή στο εργοτάξιο, και τον κατασκευαστικό κλάδο.
Το περιοδικό TΡOXOI & TIR παραβρέθηκε στην πρώτη επίσημη ενημέρωση αυτής της συνεργασίας στη Στουτγάρδη και στην παρουσίαση των ψυκτικών μονάδων για επικαθήμενους ψυκτικούς θαλάμους.
Τα νέα της προϊόντα θα παρουσιάσει στην έκθεση Bauma η Schmitz Cargobull.
Ο νέος κινητήρας D13TC (Turbo Compound) αποδίδει ισχύ 460 ή 500 ίππων, αλλά και μέχρι 300 Nm επιπλέον ροπής (2.600 Nm στην έκδοση των 460 ίππων και 2.800 Nm στην έκδοση των 500 ίππων).
«Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με ένα απλό λευκό βαν. Η σειρά Sport της Ford απευθύνεται στους πελάτες που θέλουν να ξεχωρίζουν, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν την οικογένεια Transit δημοφιλή», δήλωσε σχετικά ο γενικός διευθυντής επαγγελματικών οχημάτων της Ford Ευρώπης, Hans Schep.
Σε ένα πολυτελές τροχόσπιτο μεταμόρφωσε ένα 12μετρο λεωφορείο NEOPLAN Tourliner, το τμήμα «Bus Modification Center» (BMC) της ΜΑΝ.
Το Benz Typ 3 CN Möbelwagen (1923-1924).
Στη χώρα μας, το εμπορικό λανσάρισμα του Opel Zafira Life αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές φθινόπωρο, ενώ από τις αρχές του 2021 στη γκάμα του πρόκειται να προστεθεί και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.
Σε 1000 τετραγωνικά μέτρα η Fiat Professional έδειξε όχι μόνο ένα δείγμα της πληρότητας της γκάμας της, αλλά και το πόσο καλά δομημένη είναι αυτή για τους επαγγελματίες –από μίνι vanette μέχρι πολύ μεγάλα πάνελ van σε όποια διαμόρφωση απαιτείται για κάθε μεταφορική εφαρμογή
Οι υπηρεσίες τηλεματικής και οι (στάνταρ) δυνατότητες συνδεσιμότητας είναι σημαντικά αναβαθμισμένες.
Ο δράκος της Παραμυθιάς.
Tο λεωφορείο MAN Lion’s City κέρδισε το βραβείο iF Design Award 2019 στην κατηγορία «Automobiles/Vehicles/Bikes».
Το Εργαλείο Προσφορών για Μεταφορές προσφέρεται σε 28 χώρες της Ευρώπης (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logistics.dhl/fqt και είναι διαθέσιμο σε 23 γλώσσες (και ελληνικά).
Το Concept EQV διαθέτει μια ηλεκτρική γραμμή κίνησης στον εμπρόσθιο άξονα, που η Mercedes-Benz ονομάζει «eATS». Έχει συμπαγείς διαστάσεις και περιλαμβάνει τον ηλεκτροκινητήρα των 150 kW (201 ίπποι), το σύστημα μετάδοσης της κίνησης με τις σταθερές σχέσεις, το σύστημα ψύξης και τα ηλεκτρονικά.
Σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις λίγο έξω από τη Λάρισα, η εταιρεία «Φρένα Βαρνάς» δραστηριοποιείται από το 1967 στο χώρο των φρένων επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και στο εμπόριο ανταλλακτικών και αξεσουάρ, αποτελώντας σήμερα τον επίσημο αντιπρόσωπο στην κεντρική Ελλάδα, μερικών από τους μεγαλύτερους οίκους της παγκόσμιας αγοράς.
Το νέο Nissan NV400 σε έκδοση με ανατρεπόμενη καρότσα κλίσης 45° δημιουργήθηκε από την εταιρεία Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Το όχημα συνοδεύεται από εγγύηση πέντε ετών ή 160.000 χλμ. και προσφέρεται για τον κατασκευαστικό κλάδο και τη μεταφορά χύδην υλικών.
Το εργοστάσιο της Sevel εγκαινιάστηκε το 1981 και βρίσκεται στο Val di Sangro στην Atessa της Ιταλίας. Καταλαμβάνει επιφάνεια άνω των 1,2 εκ. m2 και απασχολεί περίπου 6.200 υπαλλήλους. Αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης και ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια LCV του κόσμου.
Προηγμένα συστήματα με αισθητήρες καθορίζουν πότε και εάν οι πλευρικοί αερόσακοι κουρτίνας -αλλά και οποιοιδήποτε άλλοι αερόσακοι- πρέπει να αναπτυχθούν.
Tα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά της παρέδωσε πρόσφατα η Volvo Trucks σε επιλεγμένους πελάτες, ένα απορριμματοφόρο Volvo FL Electric στην εταιρεία απορριμμάτων και ανακύκλωσης Renova, αλλά και ένα φορτηγό διανομών στην εταιρεία logistics, DB Schenker και στη συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία, TGM.
Το κέντρο της ZF παρέχει αυξημένες δυνατότητες δοκιμών για τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα, αλλά και για τα συμβατικά που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, προσομοιώνοντας μέσα σε τρεις μήνες ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος.
Ο φακός είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος της οροφής του βαν και ενεργοποιείται μέσω διακόπτη, ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό της πίσω πόρτας. Ο φακός απενεργοποιείται αυτόματα εάν η μπαταρία δείξει σημάδια αποφόρτισης, όπως και όταν ο οδηγός απομακρυνθεί χωρίς να τον σβήσει.
Η παραγωγή των πρώτων προϊόντων της κοινοπραξίας, προγραμματίζεται να εκκινήσει στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.
Το Nissan NV300 Concept-van είναι ένα πρωτότυπο βαν, το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου η ιαπωνική εταιρεία να επιδείξει την ευελιξία των επαγγελματικών της οχημάτων, ως προς τις εξατομικευμένες μετασκευές όλων των τύπων.
Η Jungheinrich παρουσίασε το νέο EFG 6 Series, ένα από τα πιο δυνατά ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα της κατηγορίας του.
Το Renault Alaskan ICE Edition αποτελεί τον προπομπό της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής που θα λανσαριστεί το προσεχές φθινόπωρο.
Εκτός από τη νέα παραγωγική μονάδα, η Scania δημιούργησε και ένα περιφερειακό αρχηγείο στην Ταϊλάνδη, προκειμένου να υποστηρίξει καλύτερα τους αντιπροσώπους της σε ολόκληρη την Ασία και την Ωκεανία.
Τη γνωστή στην Ευρώπη εταιρεία Stürzer Heavy Trucks ενέταξε πρόσφατα στους κόλπους του ο όμιλος Faymonville Group.
Οι ιθύνοντες της LG Chem προσδοκούν πως θα παράγουν ετησίως στη νέα μονάδα της Πολωνίας, μπαταρίες ιόντων λιθίου για περισσότερα από 80.000 ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα πωλούνται στην Ευρώπη.
Η τιμή της πολυτελούς Mercedes-Benz V-Class που βρέθηκε στην έκθεση Classic Car Show, ορίζεται στις 92.000 λίρες (σχεδόν 106.000 ευρώ).
Μέχρι το 2025, αναμένεται να υπάρχουν πάνω από 470 εκ. συνδεδεμένα οχήματα στους δρόμους της Ευρώπης, των Η.Π.Α. και της Κίνας.