Τροχοί & TIR

Ένα ξεχωριστό Peterbilt

Το υπ’ αριθμόν 2.500 φορτηγό της Peterbilt, απέκτησε πρόσφατα η μεταφορική εταιρεία Decker Truck Line, η οποία αγόρασε το πρώτο μοντέλο της αμερικάνικης μάρκας περισσότερο από 50 χρόνια πριν. Η εται
Τετάρτη 18/09/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το υπ’ αριθμόν 2.500 φορτηγό της Peterbilt, απέκτησε πρόσφατα η μεταφορική εταιρεία Decker Truck Line, η οποία αγόρασε το πρώτο μοντέλο της αμερικάνικης μάρκας περισσότερο από 50 χρόνια πριν.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα μια σειρά μοντέλων της Peterbilt, όπως το Model 579 UltraLoft και το Model 389, το οποίο και παίρνουν στα χέρια τους οι πιο έμπειροι οδηγοί της. Το τελευταίο απόκτημα της Decker είναι ένα κατά παραγγελία Peterbilt Model 389. Παραδόθηκε στον «πρωταθλητή» οδηγό Steve Alliger, στον οποίο απονεμήθηκε πέρυσι ο τίτλος «Grand Champion Driver of the Year», καθώς από το 1997 που εργάζεται στην εταιρεία, έχει διανύσει με ασφάλεια περισσότερα από 5,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως το Model 389 εξοπλίζεται με τον γνωστό από τα DAF XF, 13λιτρο κινητήρα Paccar MX-13 με απόδοση 510 ίππων. Εναλλακτικά, μπορεί να αποκτηθεί με τον κινητήρα Cummins ISX, ο οποίος προσφέρεται σε εκδόσεις απόδοσης έως και 650 ίππων. Δύο είναι οι επιλογές και στα κιβώτια ταχυτήτων, με τους υποψήφιους αγοραστές να καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στα κιβώτια των εταιρειών Eaton και Allison.

Στο ίδιο τεύχος #377

PreviousNext