Τροχοί & TIR

R 999: O μύθος ξανά στους δρόμους

Είναι εκπληκτικό, είναι θαυμάσιο, είναι το κορυφαίο συρόμενο της Ευρώπης και είναι φτιαγμένο από ελληνικά χέρια. Ο λόγος για το Scania R 999 του Νάσου Πετρόπουλου ο οποίος κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο
από Παύλος Μαυρομύτης | Τετάρτη 11/09/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Είναι εκπληκτικό, είναι θαυμάσιο, είναι το κορυφαίο συρόμενο της Ευρώπης και είναι φτιαγμένο από ελληνικά χέρια. Ο λόγος για το Scania R 999 του Νάσου Πετρόπουλου ο οποίος κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο που όμοιό του δεν υπάρχει. Όπου κυκλοφορεί, μαγνητίζει τα βλέμματα, εξάπτει τη φαντασία, μοιάζει με όνειρο. Η περιγραφή μπορεί να ακούγεται υπερβολική, ωστόσο, όποιος έχει την τύχη να δει το συγκεκριμένο αμάξι από κοντά, θα συμφωνήσει απόλυτα με αυτά που γράφουμε.

Από τράκτορας…τριαξονικό φορτηγό

Το συρόμενο του Νάσου έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία καθώς πρόκειται για ανακατασκευή του τριαξονικού τράκτορα που ο ίδιος δούλευε παλαιότερα στη διεθνή μεταφορά. Ο Νάσος αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση του τράκτορα χωρίς ωστόσο να τον παροπλίσει ή να τον πουλήσει. Αντίθετα επιμήκυνε το σασί ου και δημιούργησε το σημερινό R 999.

Δύναμη στα ύψη!

Όταν πρωτοείδαμε την πινακίδα R 999 απορήσαμε με τη συγκεκριμένη επιλογή του ιδιοκτήτη. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός συμβολίζει τη δύναμη του κινητήρα του καθώς βελτιώθηκε σημαντικά, εκτοξεύοντας την ιπποδύναμη στα ύψη. Βυθίζοντας ο οδηγός το γκάζι στη μοκέτα, το R μετατρέπεται σε καταιγίδα της ασφάλτου!

Φανταστικό!

Συνήθως είμαστε συγκρατημένοι στις απόψεις μας σχετικά με ένα φτιαγμένο φορτηγό, ωστόσο, με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν το καταφέραμε. Ο γνωστός λόγος προφανής. Το κοιτάς από μπροστά μέχρι πίσω και το αυτοκίνητο είναι αψεγάδιαστο. Επίσης, παρατηρείς επάνω του βελτιώσεις τις οποίες σπάνια συναντάς σε φορτηγά. Κατ’ αρχάς να αναφερθούμε στο κόκκινο χρώμα του το οποίο είναι μοναδικό, όπως επίσης, μαγευτικές είναι οι αερογραφίες με το σήμα της Scania. Ωστόσο, η αερογραφία η οποία πραγματικά σε καθηλώνει βρίσκεται στις πίσω πόρτες του ψυγείου, απεικονίζοντας το στέμμα του βασιλιά δράκου. Σε μια ένδειξη σεβασμού και τιμής στο παρελθόν, έχει γίνει αερογραφία στο ψυκτικό μηχάνημα της ρυμούλκας με θέμα τον παλιό τράκτορα R 999.

Σουίτα 7 αστέρων

Η χλιδή στο εσωτερικό του R 999 θυμίζει περισσότερο σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου παρά καμπίνα φορτηγού. Ο ταπετσιέρης Κώστας Κόντος ξήλωσε τα πάντα και ξεκίνησε τη δουλειά του. Με υπομονή και εμπειρία ολοκλήρωσε μετά από λίγο καιρό το έργο που όλοι μας θαυμάζουμε σήμερα. Βγάζουμε τα παπούτσια στο τρίτο σκαλοπάτι και περνάμε στο εσωτερικό. Από πού να ξεκινήσουμε τις φωτογραφίες, σκεφτόμαστε. Καθόμαστε μερικά λεπτά να θαυμάσουμε το έργο και ξεκινάμε.

Τα δερμάτινα καθίσματα θυμίζουν πραγματικούς θρόνους στους οποίους αναπαύονται οι επιβάτες του R. Το επάνω κρεβάτι έχει ξηλωθεί και τη θέση του έχει πάρει ένα mini bar με ποικιλία ποτών. Ο ουρανός, ο πεθαμένος, οι πλαϊνές επιφάνειες και το ταμπλό έχουν ντυθεί με δέρμα. Επίσης, οι φωτισμοί του είναι υπέροχοι και αποτελούν την καλύτερη συντροφιά στα μοναχικά ταξίδια…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θρυλικό R 999 πρόκειται να αφήσει για πολλά χρόνια ακόμη ανεξίτηλη την πορεία του στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους.

PreviousNext