Είναι εκπληκτικό, είναι θαυμάσιο, είναι το κορυφαίο συρόμενο της Ευρώπης και είναι φτιαγμένο από ελληνικά χέρια. Ο λόγος για το Scania R 999 του Νάσου Πετρόπουλου ο οποίος κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο που όμοιό του δεν υπάρχει.

Όπου κυκλοφορεί, μαγνητίζει τα βλέμματα, εξάπτει τη φαντασία, μοιάζει με όνειρο. Η περιγραφή μπορεί να ακούγεται υπερβολική, ωστόσο, όποιος έχει την τύχη να δει το συγκεκριμένο αμάξι από κοντά, θα συμφωνήσει απόλυτα με αυτά που γράφουμε.

Από τράκτορας…τριαξονικό φορτηγό

Το συρόμενο του Νάσου έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία καθώς πρόκειται για ανακατασκευή του τριαξονικού τράκτορα που ο ίδιος δούλευε παλαιότερα στη διεθνή μεταφορά. Ο Νάσος αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση του τράκτορα χωρίς ωστόσο να τον παροπλίσει ή να τον πουλήσει. Αντίθετα επιμήκυνε το σασί του και δημιούργησε το σημερινό R 999.

Δύναμη στα ύψη!

Όταν πρωτοείδαμε την πινακίδα R 999 απορήσαμε με τη συγκεκριμένη επιλογή του ιδιοκτήτη. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός συμβολίζει τη δύναμη του κινητήρα του καθώς βελτιώθηκε σημαντικά, εκτοξεύοντας την ιπποδύναμη στα ύψη. Βυθίζοντας ο οδηγός το γκάζι στη μοκέτα, το R μετατρέπεται σε καταιγίδα της ασφάλτου!

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.