Τροχοί & TIR

Μεταφορά βότκας με υβριδικό Scania

Ένα υβριδικό Scania P 320 χρησιμοποιεί η μεταφορική εταιρεία Åhus Åkeri, προκειμένου να μεταφέρει καθημερινά παλέτες με τη διάσημη βότκα που κατασκευάζει από το 1879 η εταιρεία Absolut Company στην
Τρίτη 24/09/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα υβριδικό Scania P 320 χρησιμοποιεί η μεταφορική εταιρεία Åhus Åkeri, προκειμένου να μεταφέρει καθημερινά παλέτες με τη διάσημη βότκα που κατασκευάζει από το 1879 η εταιρεία Absolut Company στην πόλη του Åhus.

Με αυτό τον τρόπο, συνεργάζονται δύο από τις πιο αναγνωρίσιμες παγκοσμίως εταιρείες της Σουηδίας, δείχνοντας στην πράξη τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα. Σημειώνεται πως η Absolut παράγει ετησίως 120 εκ. μπουκάλια και ότι τα φορτηγά της εταιρείας Åhus Åkeri πηγαίνουν πολλές φορές την ημέρα στο εργοστάσιο της Absolut Company για να φορτώσουν. Μάλιστα, δεν ταξιδεύουν ποτέ χωρίς φορτίο, καθώς όταν δεν μεταφέρουν βότκα, τροφοδοτούν το εργοστάσιο με μεταχειρισμένες παλέτες.

Υπενθυμίζεται πως το υβριδικό Scania P 320, συνδυάζει τον 5κύλινδρο DC09 κινητήρα πετρελαίου με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 130 kW (177 ίπποι) ισχύος και 1.050 Nm ροπής. Το υβριδικό φορτηγό των 32 τόνων (ωφέλιμο φορτίο 14 τόνοι) μπορεί να κινηθεί για 10 χλμ. αποκλειστικά κάνοντας χρήση του ηλεκτρικού του κινητήρα. Τονίζεται, τέλος, πως ο κινητήρας DC09 μπορεί να λειτουργεί και με ανανεώσιμο βιοντίζελ HVO100.

PreviousNext