Με αναβαθμισμένο το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών, νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας και ήπιες αισθητικές επεμβάσεις, το Nissan Navara διεκδικεί εκ νέου με αξιώσεις την ηγετική θέση που κατέχει στην ανταγωνιστική κατηγορία των pick-up.

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση στη χώρα μας του συνολικά αναβαθμισμένου Nissan Navara, με τις αλλαγές να αφορούν περισσότερο στο «είναι» παρά στο «φαίνεσθαι» του οχήματος, καθώς στο αισθητικό κομμάτι λίγα έχουν αλλάξει (νέας σχεδίασης ζάντες και πιο σκούρα φωτιστικά σώματα). Από την άλλη, οι ιθύνοντες της εταιρείας «πείραξαν» τον κινητήρα, τα κιβώτια, την ανάρτηση και τα φρένα του οχήματος, εμπλουτίζοντας παράλληλα τα βοηθητικά συστήματα προς τον οδηγό, αλλά και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας που προσφέρει. Σημειώνεται πως το ανανεωμένο pick-up κατασκευάζεται στο εργοστάσιο NMISA της Βαρκελώνης, πωλείται σε 109 χώρες παγκοσμίως και εξακολουθεί να συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.).

Ισχυρότερος κινητήρας – νέο κιβώτιο

Αναλυτικότερα, ο κινητήρας των 2,3 λίτρων συμμορφώθηκε με τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6D-temp και απέκτησε διπλή υπερτροφοδότηση (twin-turbo), γεγονός που αύξησε την ισχύ της βασικής έκδοσης από τους 160 στους 163 ίππους. Μεγαλύτερη κατά 22 Nm είναι και η ροπή του βασικού πετρελαιοκινητήρα, που πλέον ανέρχεται σε 425 Nm. Ως είχε σε απόδοση παρέμεινε η ισχυρότερη έκδοση των 190 ίππων. Επιπλέον, ο κινητήρας απέκτησε ατσάλινα πιστόνια με νέα επίστρωση, καθώς και χαμηλότερη αναλογία συμπίεσης (15,1 έναντι 15,4). Η πίεση του συστήματος ψεκασμού καυσίμου αυξήθηκε από 2.000 σε 2.200 bar και τοποθετήθηκε νέα αντλία. Ανανεωμένο είναι και το σύστημα ψύξης νερού, όπως και το σύστημα εξάτμισης, που ενσωματώνει φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου (DPF) και τεχνολογία επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR), προκειμένου το Navara να εμφανίζει χαμηλότερες εκπομπές NOx.

Ολοκαίνουργιο είναι το 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το οποίο κατασκευάζεται στην Ευρώπη και τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Nissan. Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.