Τροχοί & TIR

Ο Ρήγας του Πηλίου

Το βουνό των Κενταύρων, το ξακουστό Πήλιο κρύβει πολλές ομορφιές, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Ωστόσο για εμάς, τους ανθρώπους της μεταφοράς, είναι συνδυασμένο με τα φορτηγά που πάνω στις π
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 16/09/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το βουνό των Κενταύρων, το ξακουστό Πήλιο κρύβει πολλές ομορφιές, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Ωστόσο για εμάς, τους ανθρώπους της μεταφοράς, είναι συνδυασμένο με τα φορτηγά που πάνω στις πλαγιές του εκτελούν δρομολόγια, όπως το συγκεκριμένο συρόμενο ΜΑΝ. Πρόκειται για ένα εργαλείο - πραγματικό κόσμημα τόσο για την περιοχή όσο και για τους απανταχού φίλους της μάρκας. Η πληροφορία σχετικά με το συγκεκριμένο φορτηγό έφτασε πρόσφατα σε εμάς μέσω ενός καλού φίλου, του μάστορα Γιώργου Ναούμ από το Στεφανοβίκειο.

Ο Γιώργος φιλοτέχνησε το TGS, τόσο στην εξωτερική πλευρά του, στον υπέροχο φωτισμό του, όσο φυσικά και στη θαυμάσια καμπίνα του με τις καπιτονέ επενδύσεις. Η ενημέρωση ήταν σημαντική για εμάς και άμεσα ξεκινήσαμε για το Πήλιο.

Στο Ανήλιο Πηλίου

Το ταξίδι μας ξεκινάει από το Βόλο και καταλήγει στο Ανήλιο Πηλίου. Εκεί συναντήσαμε την οικογένεια Ρήγα στη μάνδρα οικοδομικών υλικών που διατηρούν. Με το που φτάσαμε, διαπιστώσαμε πόσο νοικοκύρηδες είναι οι ιδιοκτήτες της. Όλα στην εντέλεια, καθαρά και στοιχισμένα όπως πρέπει. Το ΜΑΝ ξεχώριζε και ανυπομονούσαμε να πάμε μια βόλτα.

Βόλτα με το Red Lion

Το Πήλιο έχει πολλές ομορφιές. Έπρεπε, λοιπόν, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να τις γνωρίσουμε από κοντά και μάλιστα μέσα από τη ντυμένη καμπίνα του TGS. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που έχουμε μπροστά μας ένα ανατρεπόμενο φορτηγό και για να μπούμε πρέπει να βγάλουμε τα παπούτσια μας. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του έχει περίσσιο μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

Το να διατηρεί κάποιος ένα ταξιδιάρικο φορτηγό σε άριστη κατάσταση είναι σχετικά εύκολο. Το να διατηρεί όμως αστραφτερό ένα ανατρεπόμενο, το οποίο βρίσκεται καθημερινά μέσα σε χώματα και σκόνες, είναι σαφώς πιο δύσκολο. Ο Νίκος Ρήγας όμως το καταφέρνει αυτό, με πολλή υπομονή και επιμονή. Μετά από κάθε δρομολόγιο σκουπίζει το εσωτερικό της καμπίνας και έτσι το διατηρεί πάντα σε άριστη κατάσταση.

Κατεβαίνοντας προς το χωριό Άγιος Ιωάννης, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, θαυμάζουμε την ευκολία με την οποία ο Νίκος οδηγεί το συρόμενο στους στενούς δρόμους της περιοχής. Ο ίδιος χαμογελώντας σχολιάζει: «Από μικρή ηλικία έχω μάθει να οδηγώ στην ευρύτερη περιοχή. Όλη μου την εμπειρία την έχω αποκτήσει στους στενούς δρόμους του βουνού. Το καλοκαίρι έχουμε δυσκολίες εξαιτίας της αυξημένης κίνησης και το χειμώνα λόγω των έντονων χιονοπτώσεων. Ειδικά όταν χιονίζει πολύ ή έχει πάγο, χρειάζεται μεγάλη εμπειρία από τον οδηγό». Παράλληλα με την κουβέντα απολαμβάνουμε την άνεση της καμπίνας η οποία έχει καπιτονέ επενδύσεις και ευχάριστους χρωματισμούς.

Ο «Ρήγας του Πηλίου» εκτός από την ωραία εσωτερική παρουσία διαθέτει και προσεγμένη εξωτερική. Όλα αυτά χάρη στον κόκκινο χρωματισμό του και τις λεπτομέρειες που έδεσαν ωραία πάνω του. Σκιάστρο, προβόλια, μπάρες και άλλα αξεσουάρ χαρίζουν ασύγκριτο στυλ και γοητεία στο αμάξι. Σημείο υπεροχής αποτελεί ο βραδινός φωτισμός του MAN στον οποίο ο Γιώργος Ναούμ έκανε εξαιρετική δουλειά. Κρυφοί και φανεροί φωτισμοί κάνουν το TGS να ξεχωρίζει από μακριά. Χωρίς διάθεση υπερβολής, θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ανατρεπόμενα της χώρας μας.

PreviousNext