Τροχοί & TIR

Νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών από τη Heliox

Η Οστράβα της Τσεχίας, απέκτησε και αυτή ένα σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων λεωφορείων. Το σύστημα που επελέγη είναι το Heliox OC 450 KW, το οποίο υιοθετεί μια ανεστραμμένη λύση παντογράφου, όπου έν
Σάββατο 26/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Οστράβα της Τσεχίας, απέκτησε και αυτή ένα σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.

Το σύστημα που επελέγη είναι το Heliox OC 450 KW, το οποίο υιοθετεί μια ανεστραμμένη λύση παντογράφου, όπου ένα υπέρυθρο σήμα ενεργοποιεί τη διαδικασία φόρτισης, που διαρκεί λίγα μόλις λεπτά. Στο μεταξύ, η Heliox ανέλαβε και τη δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης λεωφορείων 9,8 MW στο Όσλο, το οποίο έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 95% έως το 2030. Στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας θα τοποθετηθούν 40 ταχυφορτιστές, οι οποίοι θα εξυπηρετούν ένα στόλο 40 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, τα οποία θα λειτουργήσουν στην πόλη από την προσεχή άνοιξη. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει 12 φορτιστές Heliox OC 300kW και 28 φορτιστές Heliox FAST DC 50 kW.

Αξίζει να τονιστεί πως οι φορτιστές των 300kW είναι τόσο ισχυροί που μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών λεωφορείων μέσα σε 2-5 λεπτά, ενώ η βραδινή διαδικασία δεν διαρκεί παραπάνω από 3-4 ώρες. Συνολικά, οι λύσεις που προσφέρει η Heliox ποικίλουν από τους φορητούς φορτιστές των 25kW μέχρι τους υπερ-ταχυφορτιστές των 600kW.

PreviousNext