Τροχοί & TIR

Μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της Daimler

Συμφωνία για την προμήθεια μπαταριών για τα ηλεκτρικά της φορτηγά, υπέγραψε πρόσφατα η Daimler Trucks & Buses με την ηγέτιδα στο χώρο κινέζικη εταιρεία, Contemporary Amperex Technology Co. Limit
Παρασκευή 18/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Συμφωνία για την προμήθεια μπαταριών για τα ηλεκτρικά της φορτηγά, υπέγραψε πρόσφατα η Daimler Trucks & Buses με την ηγέτιδα στο χώρο κινέζικη εταιρεία, Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL).

Η εν λόγω εταιρεία, από το 2021 και μετά θα προμηθεύει τον γερμανικό όμιλο με μπαταρίες ιόντων λιθίου για το Mercedes-Benz eActros, αλλά και για τα eCascadia και eM2 της αμερικάνικης Freightliner. Τόσο η εξέλιξη των μπαταριών όσο και η συναρμολόγηση των συστοιχιών τους θα πραγματοποιηθεί από την Daimler Trucks & Buses, λαμβάνοντας χώρα σε δύο εργοστάσιά της, στο Μανχάιμ της Γερμανίας και στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η εταιρεία CATL έχει την έδρα της στο Νίνγκντε της Κίνας, ενώ διαθέτει παραρτήματα σε αρκετές πόλεις του κόσμου, ανάμεσά τους το Μόναχο και το Παρίσι. Επιπλέον, έχει κατασκευάσει ένα εργοστάσιο και επί ευρωπαϊκού εδάφους, το οποίο βρίσκεται στο Ερφούρτ της Γερμανίας. Αξίζει να τονιστεί, τέλος, πως το 2018 η κινέζικη εταιρεία διέθεσε στην αγορά μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 23,31 GWh.

PreviousNext