Τροχοί & TIR

Το Peterbilt του NASCAR

Ένα εντυπωσιακό Peterbilt με κινητήρα Cummins 600 ίππων, είναι ένα από τα φορτηγά της αγωνιστικής ομάδας Stewart-Haas Racing (SHR), το οποίο μεταφέρει το Ford Mustang με το Νο. 14 που οδηγεί ο Clint
Πέμπτη 24/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα εντυπωσιακό Peterbilt με κινητήρα Cummins 600 ίππων, είναι ένα από τα φορτηγά της αγωνιστικής ομάδας Stewart-Haas Racing (SHR), το οποίο μεταφέρει το Ford Mustang με το Νο. 14 που οδηγεί ο Clint Bowyer, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα NASCAR των Η.Π.Α.

Επειδή η κάθε ομάδα πρέπει να είναι γρήγορη όχι μόνο εντός πίστας αλλά και εκτός αυτής, η μεταφορά των οχημάτων και του απαραίτητου εξοπλισμού είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική δουλειά, καθώς τα φορτηγά είναι αυτά που φτάνουν πρώτα σε κάθε συνάντηση και εκείνα που φεύγουν τελευταία. Μάλιστα, οι 16 οδηγοί της SHR είναι στο δρόμο για περισσότερες από 220 ημέρες το χρόνο, ταξιδεύοντας σπάνια δίχως φορτίο.

Για παράδειγμα, το Peterbilt που οδηγεί ο Bill “Stump” Lewis ξεκινά από το γκαράζ της ομάδας στο Kannapolis στη Βόρεια Καρολίνα, μεταφέροντας φορτίο βάρους 36 τόνων και αξίας 1,5 εκ. δολαρίων. Περιλαμβάνει δύο αγωνιστικά οχήματα, αρκετά ανταλλακτικά για να κατασκευαστεί ένα τρίτο, εργαλεία και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και δεκάδες ελαστικά. Ακόμα και τα σνακ που τρώει η ομάδα στα διαλείμματά της, μεταφέρονται στην καρότσα του φορτηγού.

Μία επιπλέον δυσκολία στη δουλειά όσων υποστηρίζουν αγωνιστικές ομάδες όπως η SHR, είναι πως όλος ο εξοπλισμός πρέπει όχι μόνο να εκφορτωθεί γρήγορα, αλλά και να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε από τη στιγμή που θα καταφθάσουν τα μέλη της ομάδας, να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι μεταφορείς των αγωνιστικών ομάδων έχουν το δικό τους κοινό που σπεύδει σε κάθε αγώνα να θαυμάσει από κοντά τα φορτηγά τους. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως οι εν λόγω οδηγοί, έχουν τη δυσκολότερη δουλειά στην πίστα.

Το Ford Mustang με το Νο. 14 που οδηγεί ο Clint Bowyer.
PreviousNext