Τροχοί & TIR

Ισχυρό ενδιαφέρον Αμερικανών για Αλεξανδρούπολη

Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον μεγάλων Αμερικανών επενδυτών για την ανάπτυξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης και τη σιδηροδρομική σύνδεσή του με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υ
Τρίτη 10/12/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον μεγάλων Αμερικανών επενδυτών για την ανάπτυξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης και τη σιδηροδρομική σύνδεσή του με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας από το βήμα του «Thessaloniki Summit», επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης «να γίνει πράξη η σιδηροδρομική πεδινή χάραξη Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Αλεξανδρούπολης, ενώ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να συνδεθεί με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Σωτήρης Θεοφάνης, εκτίμησε, πως τον Απρίλιο του 2020, υπό προϋποθέσεις, θα αναδειχθεί ο εργολάβος για το πολυαναμενόμενο και εξαιρετικά κρίσιμο για τις προοπτικές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης project της επέκτασης της 6ης προβλήτας, το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης 36-38 μήνες.

Ο κ. Θεοφάνης σημείωσε, επίσης, ότι διεξάγονται διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια τριών γερανογεφυρών, ενώ σύντομα η ΟΛΘ Α.Ε. θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τη δημιουργία «dry port» στη Σόφια.

PreviousNext