Τροχοί & TIR

Κλιματιστικό μηδενικών ρύπων Eberspaecher

«AC 136 HP CO2 » ονομάζεται το νέο κλιματιστικό οροφής της Eberspaecher που προορίζεται για ηλεκτρικά και υβριδικά αστικά λεωφορεία. Το σύστημα ηλεκτρικής θερμικής διαχείρισης της μονάδας έχει σχεδι
Τρίτη 31/12/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«AC 136 HP CO2 » ονομάζεται το νέο κλιματιστικό οροφής της Eberspaecher που προορίζεται για ηλεκτρικά και υβριδικά αστικά λεωφορεία.

Το σύστημα ηλεκτρικής θερμικής διαχείρισης της μονάδας έχει σχεδιαστεί ειδικά για το φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό R744 (διοξείδιο του άνθρακα) και υπόσχεται τη βέλτιστη απόδοση του κλιματισμού στο χώρο των επιβατών, ανεξαρτήτως κλίματος και εποχής. «Με το AC 136 HP CO2 , θα προσφέρουμε από το 2021 θερμική διαχείριση χωρίς εκπομπές για καθαρές μεταφορές στην Ευρώπη με ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Eberspaecher Climate Control Bus Bus & Coach, κ. Oliver Wels.

Σημειώνεται, πως η αντλία παροχής θερμότητας επιτρέπει διάφορες αποδόσεις ψύξης και θέρμανσης έως και 22 kW. Αξίζει να αναφερθεί, πως οι ηλεκτρικές αντλίες θερμότητας χαρακτηρίζονται από υψηλό συντελεστή απόδοσης (COP - Coefficent of Performance), δηλαδή θερμαίνουν περισσότερο και γρηγορότερα τον ατμοσφαιρικό αέρα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θερμαίνουν τον χώρο των επιβατών πιο αποτελεσματικά από τους επιπρόσθετους ηλεκτρικούς θερμαντήρες αέρα ή νερού, αλλά και μειώνουν τα φορτία της μπαταρίας του λεωφορείου.

Επιπροσθέτως, το CO2 επιτρέπει στις αντλίες παροχής θερμότητας να λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τα χημικά παραγόμενα ψυκτικά. Με αυτό τον τρόπο, το AC 136 HP CO2 δεν απαιτεί πρόσθετο ηλεκτρικό φορτίο θέρμανσης από το λεωφορείο, όταν χρησιμοποιείται σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 15 oC.

PreviousNext