Τροχοί & TIR

Απόλυτα ρετρό, πλήρως ηλεκτρικό (+VIDEO)

Αντλώντας έμπνευση από το Morris J-type της δεκαετίας του 1950, ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η start-up εταιρεία Morris Commercial δημιούργησε το Morris J
Σάββατο 11/01/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Αντλώντας έμπνευση από το Morris J-type της δεκαετίας του 1950, ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η start-up εταιρεία Morris Commercial δημιούργησε το Morris JE.

Το μόνο ρετρό στοιχείο που διαθέτει το ολοκαίνουργιο όχημα είναι η εμφάνισή του, καθώς κατά τα άλλα πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο μάλιστα διαθέτει ορισμένα άκρως εντυπωσιακά στοιχεία. Καταρχάς στηρίζεται σε ένα ευμετάβλητο ελαφρύ σασί, που επιτρέπει την εύκολη δημιουργία στο μέλλον εκδόσεων pick-up, minibus και αυτοκινούμενου τροχόσπιτου. Επιπλέον, το Morris JE διαθέτει ένα αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ένα στοιχείο που θα ζήλευαν πολλά supercars.

Λίγα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. Δίχως να ανακοινώνει τη χωρητικότητα των μπαταριών και την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, η Morris Commercial αναφέρει μια αυτονομία της τάξης των 200 μιλίων (322 χλμ.), κάνοντας παράλληλα λόγο για τελική ταχύτητα 145 χλμ./ώρα και φόρτιση (στο 80%) σε 30 λεπτά.

Το μικτό βάρος του οχήματος είναι στους 2,5 τόνους, ωστόσο το ωφέλιμο φορτίο θυμίζει μεγαλύτερο βαν, καθώς ανέρχεται στον έναν (1) τόνο. Ο χώρος φόρτωσης έχει όγκο 5,5 m3 και δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς δύο ευρωπαλετών, όπως και αντικειμένων μήκους 2,4 μέτρων. Τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης διευκολύνει η πίσω πόρτα που ανοίγει σε γωνία 240ο και καταλαμβάνει όλο το πλάτος του οχήματος, όπως και η ευμεγέθης πλευρική συρόμενη πόρτα.

Σημειώνεται, πως το ηλεκτρικό βαν θα λανσαριστεί εμπορικά στα τέλη του επόμενου έτους και αναμένεται να κοστίζει περί τις 60.000 λίρες (περίπου 71.400 ευρώ).

 

Video URL

Στο ίδιο τεύχος #381

PreviousNext