Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα - Θεόδωρος Πατούνας

Η ιστορία του μήνα έρχεται από τα Ιωάννινα και τον Θεόδωρο Πατούνα. Η οικογένειά του έχει μακρά παράδοση στο χώρο της μεταφοράς με τον ίδιο να ακολουθεί το επάγγελμα του πατέρα του, Παύλου Πατούνα.
Τετάρτη 01/01/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία του μήνα έρχεται από τα Ιωάννινα και τον Θεόδωρο Πατούνα. Η οικογένειά του έχει μακρά παράδοση στο χώρο της μεταφοράς με τον ίδιο να ακολουθεί το επάγγελμα του πατέρα του, Παύλου Πατούνα.

Πριν από τρία χρόνια αγόρασε ένα Mercedes-Benz Unimog με το οποίο στον ελεύθερό του χρόνο εκδράμει στα βουνά της Ηπείρου γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές της περιοχής. Επιπλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Πολιτική Προστασία βοηθώντας συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Το χειμώνα εκχιονίζει δρόμους στα ορεινά του νομού, σε δύσκολα σημεία, με χιόνι που ξεπερνάει τα δύο μέτρα. Η συνέχεια από τον ίδιο.

«Η εταιρεία μου ειδικεύεται στην εθνική και διεθνή μεταφορά, έχοντας εξειδίκευση στη μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Παράλληλα ασχολούμαστε και με ειδικές μεταφορές. Το φορτηγό είναι η μεγάλη μου αγάπη. Μέσα σε αυτό γεννήθηκα και από μικρή ηλικία δέθηκα με τα σίδερα. Ταξίδευα αρκετά με τον πατέρα μου και έπειτα ανέλαβα μόνος μου τη διοίκηση της μεταφορικής η οποία με πολύ προσωπικό αγώνα και θυσίες, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε σε σωστές βάσεις.

Πριν από τρία χρόνια έκανα το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου. Αγόρασα ένα Mercedes-Benz Unimog για να το αξιοποιώ κατάλληλα στον ελεύθερό μου χρόνο. Για μένα το συγκεκριμένο φορτηγό είναι πολυμηχάνημα. Έχει τρομερές δυνατότητες και λειτουργίες και κάνει σχεδόν τα πάντα. Με αυτό έχω γνωρίσει όλες τις ομορφιές της Ηπείρου. Διασχίζω ποτάμια, ανεβαίνω σε κακοτράχαλους δρόμους που άλλο όχημα δεν μπορεί και ξεπερνάω κάθε εμπόδιο με μεγάλη ευκολία. Τις περισσότερες εξορμήσεις τις κάνω με φίλους μου και τον κολλητό μου Φώτη Πίπερη. Όλοι τους έχουν εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητές του. Ακόμη και στο κυνήγι, με το Unimog πηγαίνω. Εκεί που σταματάει οποιοδήποτε άλλο όχημα, το δικό μου συνεχίζει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα για τον Θεόδωρο Πατούνα και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Όπως σας ανέφερα και νωρίτερα το Unimog είναι πολυμηχάνημα. Την άνοιξη το χρησιμοποιώ για τον καθαρισμό των δρόμων, από χόρτα και κλαδιά δέντρων. Το καλοκαίρι συνέδραμα τις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή μας, σαν υδροφόρα. Τοποθέτησα δεξαμενή στην καρότσα του και το πήγαινα όπου μου ζητούσαν οι πυροσβέστες.

Τον χειμώνα όμως είναι η καλύτερη περίοδος για το συγκεκριμένο φορτηγό. Κάθε χρόνο συμμετέχω ενεργά στον εκχιονισμό του ορεινού οδικού δικτύου, αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις. Δρόμοι παγωμένοι, πολικές θερμοκρασίες, ομίχλη και αρκετά χιόνια, δυσκολεύουν την οδήγηση. Ωστόσο, με το Unimog δεν κόλλησα πουθενά. Με τη μόνιμη τετρακίνηση και το κλείδωμα του διαφορικού εμπρόσθιου και οπίσθιου άξονα, κάνει τα αδύνατα δυνατά. Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στις τρομερές δυνατότητές του. Ποτέ δεν γλίστρησε, ποτέ δεν έμεινε και, το βασικότερο, ποτέ δεν με εγκατέλειψε, ακόμη και όταν το χιόνι ξεπερνούσε σε κάποια σημεία τα δύο μέτρα. Πέρυσι στις έντονες χιονοπτώσεις αρκετά χωριά του νομού μας είχαν αποκλειστεί με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οι συγκοινωνίες. Τοποθέτησα λεπίδα αποχιονισμού και αλατοδιανομέα στο Unimog και ξεκίνησα να ανοίγω το δρόμο μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό. Η χαρά και η συγκίνηση των κατοίκων όταν με είδαν δεν περιγράφεται. Ηλικιωμένοι άνθρωποι να με περιμένουν κυριολεκτικά σαν σωτήρα τους. Βέβαια ήταν και για μένα μια ξεχωριστή και δυνατή εμπειρία, το να προσφέρω τη βοήθειά μου σε άτομα που το είχαν ανάγκη. Και όλα αυτά βέβαια έγιναν χάρη στις εξαιρετικές δυνατότητες του Unimog».

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και αυτόν το μήνα. Μας στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext