Τροχοί & TIR

Irizar το αυτόνομο 12μετρο της Μάλαγας

Η Μάλαγα της Ισπανίας, θα γίνει σύντομα η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη, στην οποία θα πραγματοποιεί δρομολόγια ένα τυπικό 12μετρο αυτόνομο λεωφορείο, το οποίο θα κινείται στους δρόμους και όχι σε μία κλειστ
Τρίτη 10/03/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Μάλαγα της Ισπανίας, θα γίνει σύντομα η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη, στην οποία θα πραγματοποιεί δρομολόγια ένα τυπικό 12μετρο αυτόνομο λεωφορείο, το οποίο θα κινείται στους δρόμους και όχι σε μία κλειστή διαδρομή, μεταφέροντας κυρίως επιβάτες κρουαζιέρας από το λιμάνι μέχρι το κέντρο της πόλης.

Το εν λόγω εγχείρημα ονομάζεται «AutoMost» και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Το λεωφορείο που εξελισσόταν επί τρία χρόνια για αυτό τον σκοπό, είναι ένα 12μέτρο ηλεκτρικό Irizar ie bus, το οποίο -ανάλογα με την έκδοση- έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 105 επιβατών, από τους οποίους οι 60 είναι καθήμενοι.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο θα χρησιμοποιεί ένα υψηλής ακρίβειας σύστημα εντοπισμού και καθοδήγησης και θα συνδέεται με ένα κέντρο ελέγχου, από το οποίο θα μπορούν να αποστέλλονται συγκεκριμένες οδηγίες σε κάθε λεωφορείο και να παρακολουθούνται τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο. Το 12μετρο ηλεκτροκίνητο Irizar, εκτός από αυτόνομη λειτουργία, θα διαθέτει και χειροκίνητη.

PreviousNext