Ένα καινούργιο λεωφορείο Navigo U Mega της OTOKAR, 37 θέσεων, εξοπλισμένο με ράμπα ΑμΕΑ, παρέλαβε πρόσφατα ο Δήμος Αλοννήσου το οποίο προορίζεται για την εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής του.

Μικρό και ευέλικτο, με σύγχρονο κινητήρα, πληροί όλες τις προδιαγραφές για ασφαλείς μεταφορές. Ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης ήταν παρών στην παράδοση του λεωφορείου στο Βόλο, από τα στελέχη της AP BUS&COACH Hellas στους υπεύθυνους του Δήμου και κατέγραψε τα βασικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Ιδανικό για πολλαπλές χρήσεις και με χαμηλό κόστος λειτουργίας το Navigo U Mega είναι ένα μικρό και ευέλικτο λεωφορείο. Με μήκος 8.395 χιλιοστά, μεταξόνιο στα 4.520 χιλιοστά και ακτίνα στροφής στα 8,2 μέτρα είναι ιδανικό για τους στενούς δρόμους του νησιού, προσφέροντας ευκολία κινήσεων παντού. Το πλάτος του είναι 2.265 χιλιοστά και το εξωτερικό του ύψος 3.275 χιλιοστά το οποίο εσωτερικά περιορίζεται στα 1.920 χιλιοστά. Ο εμπρός πρόβολος είναι 1.640 χιλιοστά και ο πίσω 2.215 χιλιοστά.

Σχεδιαστικά το συγκεκριμένο μοντέλο εισπράττει θετικές κριτικές, κυρίως χάρη στη μπροστινή του πλευρά με το μοντέρνο σχεδιασμό της μάσκας και των φώτων. Οι δυο πλαϊνές πόρτες επιβατών είναι μονές και ανοίγουν προς τα έξω με αυτόματο ηλεκτροπνευματικό σύστημα. Στο μέσο του λεωφορείου βρίσκεται η ράμπα για την πρόσβαση των επιβατών ΑμΕΑ κατασκευής της εταιρείας Braun-UVL. Να αναφέρουμε επίσης ότι το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 190 λίτρα και του AdΒlue 21 λίτρα.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του 37θέσιου λεωφορείου της Otokar, στο τεύχος Μαρτίου (383) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.