Δεκαπέντε MAN TGS 18.330 4Χ2 BB απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων από τον Όμιλο Παπαδάκη, προκειμένου να τα εντάξει στον στόλο απορριμματοφόρων οχημάτων του.

Την υπερκατασκευή ανέλαβε η εταιρεία Α.ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., με τα διαξονικά φορτηγά να ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, το αμέσως προσεχές διάστημα. Φυσικά, τα πετρελαιοκίνητα απορριμματοφόρα πληρούν τις τελευταίες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6D.

Εξοπλίζονται με τον γνωστό 6κύλινδρο (σε σειρά) κινητήρα D15 των 9,0 λίτρων της ΜΑΝ, ο οποίος συνεργάζεται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο των 12+2 σχέσεων, MAN TipMatic 12 26 OD. O κινητήρας χρειάζεται την προσθήκη AdBlue (ντεπόζιτο 60 λτ.) καθώς φέρει το σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR) για τη μείωση των ρυπών.

Σύμφωνα με τα εθνικά επιτρεπόμενα φορτία (NATZU), τα MAN TGS 18.330 4Χ2 BB του Δήμου Αθηναίων, έχουν συνολικό βάρος 19 τόνων, με τα φορτία στον εμπρός και πίσω άξονα να διαμορφώνονται στους 7,1 και 13 τόνους αντίστοιχα. Μπροστά, έχει τοποθετηθεί ο κυρτωμένος άξονας VOK-09 με παραβολικά ελατήρια 8 τόνων, ενώ στον πίσω άξονα ΑΡ ΗΡ-13- 52 του οποίου το διαφορικό κλειδώνει, υπάρχουν 13τονα παραβολικά ελατήρια.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση των απορριμματοφόρων MAN TGS του Δήμου Αθηναίων, στο τεύχος Μαρτίου (383) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.