Έως και 50% μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και αυξημένη χωρητικότητα μέχρι και κατά 30%, υπόσχεται το ανθρακονημάτινο αμάξωμα «Blue Ocean Home Delivery Pod», που κατασκευάζει η βρετανική εταιρεία Penso.

To εξαιρετικά ελαφρύ αμάξωμα τοποθετείται σε van 3,5 τόνων (πετρελαίου, ηλεκτρικά και υβριδικά), που πραγματοποιούν μεταφορές τόσο νωπών προϊόντων όσο και ξηρού φορτίου. Μπορεί, δηλαδή, να ενταχθεί σε στόλους οχημάτων διανομών, σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων κούριερ. Τα εν λόγω οχήματα, σύμφωνα με την εταιρεία, θα πραγματοποιούν δύο δρομολόγια αντί για τρία, χάρη στο μειωμένο βάρος της υπερκατασκευής, που αυξάνει το ωφέλιμο.

Σημειώνεται, πως το αμάξωμα της Penso συνοδεύεται από 10ετή εγγύηση και διατίθεται αρχικά σε δύο εκδόσεις για το προσθιοκίνητο Mercedes-Benz Sprinter με μεσαίο μεταξόνιο. Αναλυτικότερα, το Blue Ocean e-Grocery Pod διαθέτει ψυκτικό θάλαμο με τρία ξεχωριστά διαμερίσματα για παραδόσεις νωπών, προσφέροντας τη δυνατότητα μεταφοράς 140 τσαντών super market. Το Blue Ocean e-Delivery Pod (φωτό κάτω), πάλι, τοποθετείται σε van διανομών και φέρει χώρο φόρτωσης με όγκο 19 κ.μ. και εσωτερικό ύψος 2,4 μέτρων.

387_foto29_1_0.jpg

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα Blue Ocean Home Delivery Pods αποτελούν το αποτέλεσμα 10ετούς εξέλιξης από την Penso, η οποία ειδικεύεται στις εφαρμογές των ανθρακονημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυπηγική. Για την κατασκευή τους, απαιτήθηκε μια επένδυση ύψους 16,3 εκ. λιρών, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, κατασκευάστηκε ένα νέο εργοστάσιο στο Κόβεντρι, όπου η ρομποτική γραμμή παραγωγής κατασκευάζει ένα ολοκληρωμένο αμάξωμα κάθε 42 λεπτά.