Τροχοί & TIR

Υβριδική ψυκτική μονάδα Thermo King

Σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων ανακοίνωσαν πως έχουν τρεις γερμανικές εταιρείες logistics, που τοποθέτησαν πέρυσι σε φορτηγά του στόλου τους την υβριδική μονάδα Thermo King SLXi Hybrid. Επιπλέον, τ
Πέμπτη 23/07/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων ανακοίνωσαν πως έχουν τρεις γερμανικές εταιρείες logistics, που τοποθέτησαν πέρυσι σε φορτηγά του στόλου τους την υβριδική μονάδα Thermo King SLXi Hybrid.

Επιπλέον, τα φορτηγά τους έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε αστικές ζώνες χαμηλών ρύπων (LEZ), όπως και σε περιοχές με περιορισμούς στα επίπεδα ηχορύπανσης. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Bodan GmbH, Brocker Logistik και Jens Thomsen Spedition, μείωσαν την κατανάλωση πετρελαίου κατά 1,5-2,0 λτ./100 χλμ., καθώς ο κινητήρας του τράκτορα δεν εμπλέκεται πλέον στην τροφοδοσία της ψυκτικής μονάδας με ενέργεια.

Ανάλογα με την περίπτωση και με τη χρήση συστημάτων βέλτιστης διαχείρισης στόλου, το παραπάνω -σύμφωνα με την Thermo King- μεταφράζεται σε μια περίοδο απόδοσης της επένδυσης περίπου τεσσάρων ετών, πολύ κάτω από τον τυπικό κύκλο αντικατάστασης των τρέιλερ, που υπερβαίνει τα οκτώ χρόνια.

Σημειώνεται, πως η μονάδα SLXi Hybrid διαθέτει ως στάνταρ ένα σύστημα τηλεματικής, που επέτρεψε στους ανθρώπους των εν λόγω εταιρειών να παρακολουθούν τη λειτουργία των τρέιλερ και να ποσοτικοποιήσουν την εξοικονόμηση καυσίμου που αποδίδεται στην ηλεκτρική λειτουργία της μονάδας. Με βάση τα στοιχεία της Thermo King, κάθε φορτηγό ψυγείο στην υβριδική λειτουργία, μειώνει ετησίως την κατανάλωση πετρελαίου κατά 5.000 λίτρα και τις εκπομπές CO2 κατά 13,5 τόνους.

Υπενθυμίζεται, πως η υβριδική μονάδα της Thermo King διαθέτει τον εναλλάκτη και την τεχνολογία inverter της Frigoblock (αμφότερες οι εταιρείες ανήκουν στον όμιλο Ingersoll Rand), που της επιτρέπουν να αλλάζει από την πετρελαιοκίνητη στην ηλεκτροκίνητη λειτουργία. Το παραπάνω πραγματοποιείται αυτόματα, χάρη στις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και γεωγραφικού εντοπισμού του φορτηγού.

PreviousNext