Η Μύκονος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονη μεταφορική δραστηριότητα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Το μεγαλύτερο μερίδιο μοιράζεται ανάμεσα στις εταιρείες που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα, ωστόσο ανερχόμενη είναι και η δουλειά των ανατρεπόμενων φορτηγών χάρη στην ανοικοδόμηση.

Σταθερή το χειμώνα αλλά με αυξημένο μεταφορικό έργο το καλοκαίρι είναι και η δουλειά των φορτηγών μεταφοράς λυμάτων καθώς το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο αποχέτευσης.

Ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης βρέθηκε πρόσφατα στο νησί ακολουθώντας τα φορτηγά της μεταφορικής του Παρασκευά Δάντου και συνομιλώντας με τον ίδιο, καταγράφει τις φάσεις της μεταφοράς, και τις ιδιαιτερότητές της.

Δυναμική ανάπτυξη

Στα γραφεία της επιχείρησης θα συναντήσουμε τον ιδιοκτήτη της Παρασκευά Δάντο: «Η επιχείρησή μας», μας αναφέρει ο ίδιος, «είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των εκκενώσεων βόθρων και των αποφράξεων/καθαρισμών αποχετεύσεων και αποχετευτικών αγωγών για περισσότερα από δέκα χρόνια, με εκατοντάδες ευχαριστημένους πελάτες στο νησί. Παράλληλα έχει αναπτύξει και εφαρμόζει το σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ISO 14001:2015. Διαθέτουμε άδεια συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων αποβλήτων για όλες τις περιφέρειες και είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ΥΠΕΚΑ. Η βασική προτεραιότητά μας από το ξεκίνημά μας ήταν η εγγύηση των εργασιών, η ταχύτητα εξυπηρέτησης και οι προσιτές τιμές. Αυτή τη στιγμή το πελατολόγιο μας ανέρχεται περίπου στο 40%».

Διαβάστε το ρεπορτάζ, στο τεύχος Ιουλίου (387) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.