Τροχοί & TIR

Νέο Thermo King Advancer

Η Thermo King παρουσίασε το νέο ψυκτικό μηχάνημα Advancer για τρέιλερ, σε τρεις εκδόσεις, A-360, A-400, και A-500, με καινοτόμο σχεδιασμό, σημαντικά αυξημένη απόδοση και κορυφαία συνδεσιμότητα με τα
Παρασκευή 10/07/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, έδειξαν ότι το Advancer είναι έως και 40% πιο γρήγορο στην ψύξη και έως και 30% πιο αποδοτικό από τον μέσο όρο της αγοράς.
Δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, έδειξαν ότι το Advancer είναι έως και 40% πιο γρήγορο στην ψύξη και έως και 30% πιο αποδοτικό από τον μέσο όρο της αγοράς.

Η Thermo King παρουσίασε το νέο ψυκτικό μηχάνημα Advancer για τρέιλερ, σε τρεις εκδόσεις, A-360, A-400, και A-500, με καινοτόμο σχεδιασμό, σημαντικά αυξημένη απόδοση και κορυφαία συνδεσιμότητα με τα συστήματα τηλεματικής κάθε φορτηγού.

Οι μηχανικοί της εταιρείας, στη διάρκεια της διαδικτυακης παρουσίασης ανέφεραν ότι, σκοπός της Thermo King ήταν το Advancer να αποτελεί πλατφόρμα επίδειξης του τεχνολογικά εφικτού στην ψύξη, και το καλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Με πλήρως μεταβλητή ροή αέρα, σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένο κόστος ιδιοκτησίας, το Advancer αντιπροσωπεύει το μέλλον της ψύξης σύμφωνα με τα στελέχη της Thermo King.

«Στη Thermo King, καταλαβαίνουμε ότι με το να είμαστε ηγέτης στην αγορά, έχουμε ταυτόχρονα την ευθύνη να προωθήσουμε την τεχνολογία και τις νέες δυνατότητες στις μεταφορές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Από τότε που ουσιαστικά ιδρύσαμε τη βιομηχανία πριν από 80 χρόνια, έχουμε καινοτομήσει για να καλύψουμε και να υπερβούμε τις ανάγκες των πελατών, να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα και να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων μας», δήλωσε ο Francesco Incalza, πρόεδρος της Thermo King Europe, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. «Σήμερα, το Advancer προσθέτει ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία μας. Παρουσιάζοντας αυτό το πλήρως επανασχεδιασμένο ψυκτικό μηχάνημα, θέλουμε να δείξουμε τι είναι τεχνολογικά εφικτό στον κλάδο μας. Αυτό είναι το όραμά μας για το μέλλον της ψύξης των τρέιλερ, και αυτό το μέλλον είναι εδώ, τώρα για τους πελάτες μας.»

Επανάσταση, όχι εξέλιξη

Η φιλοδοξία πίσω από τον σχεδιασμό και την εξέλιξη του Advancer ήταν να παρακαμφθούν οι σταδιακές βελτιώσεις και να δημιουργηθεί μια μονάδα ψύξης ρυμουλκουμένων που διαθέτει καινοτομίες που κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην αγορά. Στο ίδιο πνεύμα, η αποδοτικότητα που παρέχεται από τη σειρά A ανακοινώνεται πως είναι κορυφαία, με πρωτοποριακό έλεγχο θερμοκρασίας, προστασία λειτουργίας υπό υψηλά φορτία και σημαντικά μειωμένη κατανάλωση. Σε συνδυασμό, αυτές οι δυνατότητες προορίζονται να προσφέρουν μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία, ενώ βοηθούν τους πελάτες να επιτύχουν σημαντικές βελτιώσεις στο χρόνο λειτουργίας του στόλου και στο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

«Με το Advancer επιστρέψαμε ουσιαστικά στο αρχικό σχέδιο και αναρωτηθήκαμε πώς είναι το μέλλον;» είπε ο David O'Gorman, διευθυντής προϊόντος της Thermo King. «Ζητήσαμε από τους πελάτες να μας πουν τι χρειάζονται για να δουλέψουν καλύτερα, να κερδίσουν περισσότερους πελάτες με τη σειρά τους, και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους. Το αποτέλεσμα είναι μια ρηξικέλευθη λύση που πιστεύουμε ότι περιμένουν οι πελάτες μας».

Διενεργήθηκαν εκτεταμένες δοκιμές με τα πρωτότυπα, σε πραγματικές συνθήκες χρήσης και απευθείας σύγκρισης με τον προκάτοχο και άλλων κορυφαίων ψυκτικών μονάδων από τον ανταγωνισμό, οι οποίες έδειξαν ότι το Advancer είναι έως και 40% πιο γρήγορο στην ψύξη και έως και 30% πιο αποδοτικό από το μέσο όρο της αγοράς. «Τα πρωτότυπα του νέου ψυκτικού μηχανήματος ταξίδεψαν πάνω από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα σε διαφορετικές κλιματικές ζώνες και μετρήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ώρες λειτουργίας σε λειτουργίες ντίζελ και ηλεκτρικού ρεύματος», πρόσθεσε ο O'Gorman. «Διέσχισαν ερήμους, λειτουργούσαν σε μεγάλα υψόμετρα, ταξίδεψαν με πλοία, και με τρένα σε συνδυασμένες μεταφορές. Καθ 'όλη τη διάρκεια των δοκιμών, οι μονάδες Advancer έδειξαν άψογη λειτουργία χωρίς προβλήματα.»

Βελτιώσεις παντού

Η νέα αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός του Advancer ενσωματώνουν τις προσδοκίες των πελατών που συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν λεπτομερώς σε ερωτηματολόγια, και συμπεριλήφθηκαν στο σχεδιασμό του μηχανήματος από την αρχή, μαζί φυσικά με την τεχνογνωσία δεκαετιών της Thermo King. Ως αποτέλεσμα, το Advancer περιλαμβάνει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά που αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων:

  • Πλήρως και διαρκώς μεταβαλλόμενη ροή αέρα που μπορεί να ρυθμιστεί για κάθε ταξίδι και φορτίο, και είναι ανεξάρτητη από τον ρυθμό περιστροφής του κινητήρα της μονάδας

  • Σημαντικά βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμου (και ηλεκτρικής ενέργειας) που συμβάλλει στη χαμηλότερη εκπομπή CO2 και κινητήρες με 50% λιγότερες εκπομπές από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τα τελευταία αντιρρυπαντικά πρότυπα NRMM Stage V

  • Ηλεκτρονικός έλεγχος ταχύτητας κινητήρα στις μονάδες A-400 και A-500, γεγονός που τις καθιστά τις πρώτες μονάδες στην αγορά που παρέχουν πλήρη διαφάνεια στα επίπεδα καυσίμου και στην κατανάλωση καυσίμου. Τα δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου θα καταγράφονται, θα εμφανίζονται και θα διατίθενται εξ αποστάσεως μέσω τηλεματικής

  • Χαμηλότερο κόστος συντήρησης και βελτιωμένη λειτουργικότητα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, χάρη στους αισθητήρες που προσφέρουν ξεκάθαρη εικόνα για τον κινητήρα, το καύσιμο, την μπαταρία και την απόδοση άλλων βασικών εξαρτημάτων.

  • Ενσωματωμένη μελλοντική ικανότητα αναβάθμισης

  • Το Fleet Intelligence στάνταρ, με το Advancer να είναι η πρώτη μονάδα που προσφέρει χωρίς έξτρα επιβάρυνση δύο χρόνια πλήρους συνδεσιμότητας τηλεματικής στην τιμή αγοράς.

Οι μονάδες Advancer κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Thermo King στο Galway της Ιρλανδίας. Η πρόσφατα σχεδιασμένη, υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής χρησιμοποιεί 60% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τη διαδικασία παραγωγής προηγούμενων προϊόντων Thermo King. Το Advancer ευθυγραμμίζεται τέλος, με τις φιλοδοξίες βιωσιμότητας της (μητρικής εταιρείας) Trane Technologies το 2030 και τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών άνθρακα των πελατών κατά ένα gigaton.

Στο ίδιο τεύχος #387

Συνάντηση Σουηδών στους Γεωργανάδες Τρικάλων.
PreviousNext