Τροχοί & TIR

Thermo King: προηγμένες τεχνολογίες ψύξης

Ξεκίνησαν πρόσφατα οι δοκιμές του πρωτότυπου υβριδικού ψυκτικού θαλάμου «UT-Series Hybrid», που κατασκεύασαν από κοινού οι Thermo King και Frigoblock, δύο εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο Ingersoll
Παρασκευή 23/08/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησαν πρόσφατα οι δοκιμές του πρωτότυπου υβριδικού ψυκτικού θαλάμου «UT-Series Hybrid», που κατασκεύασαν από κοινού οι Thermo King και Frigoblock, δύο εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο Ingersoll Rand.

Πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Castell Howell Foods, έναν από τους μεγαλύτερους χονδρεμπόρους τροφίμων του Ην. Βασιλείου. Η μονάδα UT-Series Hybrid βασίζεται στον ψυκτικό θάλαμο SLXi Hybrid της Thermo King. Διαθέτει τον εναλλάκτη και την τεχνολογία inverter της Frigoblock, που της επιτρέπουν να αλλάζει από την πετρελαιοκίνητη στην ηλεκτροκίνητη λειτουργία, δίνοντας τη δυνατότητα στο φορτηγό να κινείται σε πόλεις όπου βρίσκονται σε ισχύ περιορισμοί εισόδου ρυπογόνων οχημάτων.

100% ηλεκτρικός ψυκτικός θάλαμος

Στο μεταξύ, η Electra Commercial Vehicles, μια βρετανική εταιρεία που μετατρέπει συμβατικά επαγγελματικά οχήματα σε ηλεκτρικά, διασκεύασε ένα 18τονο φορτηγό της Iveco σε έναν αμιγώς ηλεκτροκίνητο ψυκτικό θάλαμο. Το όλο εγχείρημα κατέστη δυνατό χάρη στο σύστημα της Frigoblock, που περιλαμβάνει μια μονάδα μετατροπέα (inverter), η τοποθέτηση της οποίας δεν απαιτεί καμία τροποποίηση στο όχημα. Η χρήση των ηλεκτρικών συστημάτων της Frigoblock, υπολογίζεται πως -συγκριτικά με ένα πετρελαιοκίνητο όχημα- επιτρέπει την εξοικονόμηση 28,2 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ. από τη λειτουργία του φορτηγού και επιπλέον μέχρι και 2,5 λτ./ώρα από τη λειτουργία της ψυκτικής μονάδας.

Νέο κόμπακτ βαπορέτο

«Spectrum S4.2» ονομάζεται το νέο βαπορέτο της Thermo King, το οποίο τοποθετείται στους επικαθήμενους ψυκτικούς θαλάμους πολλαπλών θερμοκρασιών, Thermo King SLXi. Το νέο συμπαγές μονομπλόκ βαπορέτο της εταιρείας, διαθέτει σύστημα διπλής εξάτμισης του αέρα (Dual Air Discharge) με πρόσθετο εναλλάκτη θερμότητας και σύμφωνα με την Thermo King μπορεί να αντικαταστήσει δύο βαπορέτα σε μία ζώνη ψύξης, δίχως περιορισμούς στην απόδοση. Έχει ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις, γεγονός που παρέχει στους αυτοκινητιστές μεγαλύτερη ευελιξία για την εγκατάστασή του στο πίσω τμήμα του τρέιλερ, προσφέροντας παράλληλα τον πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας των μεταφερόμενων προϊόντων. Το περιορισμένων διαστάσεων βαπορέτο της εταιρείας, τέλος, επιτρέπει την αύξηση του ωφέλιμου φορτίου του ψυκτικού θαλάμου.

Το νέο κόμπακτ βαπορέτο Spectrum S4.2 της Thermo King
PreviousNext