Τροχοί & TIR

Το πρώτο ηλεκτρικό Volvo της Αμερικής (+VIDEO)

Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, του πλήρως ηλεκτρικού Volvo VNR Electric, το οποίο η Volvo Trucks Β. Αμερικής έχει ανακοινώσει πως θα εκκινήσει να παράγει προς τα τέλη του τρέ
Παρασκευή 24/07/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, του πλήρως ηλεκτρικού Volvo VNR Electric, το οποίο η Volvo Trucks Β. Αμερικής έχει ανακοινώσει πως θα εκκινήσει να παράγει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η πρώτη εταιρεία που παρέλαβε το «μουράτο» Volvo μηδενικών ρύπων, είναι ο έμπορος ανταλλακτικών και τρέιλερ από τη Ν. Καλιφόρνια, TEC Equipment. Το ηλεκτρικό φορτηγό έχει αναλάβει τη μεταφορά ανταλλακτικών ανάμεσα στις εκθέσεις της εταιρείας που βρίσκονται στις πόλεις Φοντάνα και Λα Μιράντα.

Για τον σκοπό αυτό, η TEC τοποθέτησε δύο φορτιστές των 50 kW στο συνεργείο της έκθεσης της Φοντάνα, στον εξωτερικό χώρο της οποίας υπάρχει επιπλέον ένας ταχυφορτιστής 150 kW, προκειμένου να φορτίζουν τις μπαταρίες τους τα ηλεκτρικά φορτηγά στόλων της περιοχής. Σημειώνεται, πως από του χρόνου η TEC Equipment θα ξεκινήσει να διαθέτει με χρονομίσθωση το Volvo VNR Electric στους πελάτες της.

Υπενθυμίζεται, πως το ηλεκτρικό Volvo αποτελεί μέρος του προγράμματος Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions), το οποίο αποτελεί τη σύμπραξη μεταξύ 15 ιδιωτικών εταιρειών και δημόσιων φορέων, που έχει ως στόχο να αποδείξει τη βιωσιμότητα της ηλεκτροκίνητης μεταφοράς εμπορευμάτων σε αστικές περιοχές υψηλής πυκνότητας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η σουηδική εταιρεία για την εξέλιξη του αμερικάνικου Volvo VNR Electric, χρησιμοποίησε τις τεχνολογίες από τα αντίστοιχα ηλεκτρικά φορτηγά της Ευρώπης. Λόγος γίνεται για τα FL Electric και FE Electric που λανσάρονται ήδη στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, με τη Volvo Trucks να εξελίσσει εντατικά και τα βαρύτερα πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά της, που προορίζονται για τον κλάδο των κατασκευών και των περιφερειακών μεταφορών.

Video URL
PreviousNext