Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό σχολικό Solaris

Από τον προσεχή Οκτώβριο, οι μαθητές του δήμου Godzianow που βρίσκεται κοντά στην πόλη Λοτζ της Πολωνίας, θα πηγαίνουν στο σχολείο με ένα ηλεκτρικό 12μετρο Solaris, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο η
Δευτέρα 24/08/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τον προσεχή Οκτώβριο, οι μαθητές του δήμου Godzianow που βρίσκεται κοντά στην πόλη Λοτζ της Πολωνίας, θα πηγαίνουν στο σχολείο με ένα ηλεκτρικό 12μετρο Solaris, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο της χώρας, αλλά και το πρώτο που κατασκευάζει η μάρκα ειδικά για τη μεταφορά επιβατών νεαρής ηλικίας.

Το εν λόγω Urbino 12 electric θα μπορεί να μεταφέρει συνολικά 41 μαθητές, με τα καθίσματα να φέρουν όλα ζώνες ασφαλείας. Πίνακες ανακοινώσεων που ενημερώνουν για τη μεταφορά παιδιών θα τοποθετηθούν στα μπροστινά και πίσω πάνελ του οχήματος. Επιπλέον, φάροι οροφής θα ανάβουν αυτόματα όταν ανοίγουν οι πόρτες του λεωφορείου της Solaris.

Χωρητικότητα 240 kWh έχουν οι νέας γενιάς μπαταρίες Solaris High Energy+, οι οποίες προσδίδουν στο λεωφορείο αυτονομία τουλάχιστον 200 χλμ., ανεξαρτήτως συνθηκών. Οι μπαταρίες τροφοδοτούν με ενέργεια δύο ηλεκτροκινητήρες, ο καθένας από τους οποίους αποδίδει ισχύ 125 kW (167 hp). Σημειώνεται, πως η πολωνική πόλη παρήγγειλε μαζί με το λεωφορείο και έναν κινητό φορτιστή 40 kW.

PreviousNext