Τροχοί & TIR

Detroit νέας γενιάς

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 3%, υπόσχεται ο ανασχεδιασμένος 6κύλινδρος κινητήρας DD15 Gen 5 της Detroit, ο οποίος θα λανσαριστεί μέσα στην επόμενη χρονιά αρχικά στο Freightliner Cascad
Τρίτη 25/08/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 3%, υπόσχεται ο ανασχεδιασμένος 6κύλινδρος κινητήρας DD15 Gen 5 της Detroit, ο οποίος θα λανσαριστεί μέσα στην επόμενη χρονιά αρχικά στο Freightliner Cascadia, σε εκδόσεις απόδοσης 400 – 505 ίππων ισχύος και 2.102 – 2.373 Nm ροπής.

Αναλυτικότερα, ο νέας γενιάς κινητήρας Detroit των 14,8 λίτρων συνδυάζει τις υψηλότερες σχέσεις συμπίεσης με νέας σχεδίασης πιστόνια, που βοηθούν στην καλύτερη καύση του πετρελαίου και συμβάλλουν στον περιορισμό της κατανάλωσης. Επιπλέον, οι μηχανικοί της αμερικάνικης εταιρείας άλλαξαν τη γεωμετρία του υπερσυμπιεστή, προκειμένου να επιτυγχάνονται σε χαμηλότερες στροφές οι μέγιστες τιμές ροπής και ισχύος, ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά βαρέων φορτίων.

Ακόμα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αμερικάνικης εταιρείας, έχει αναβαθμιστεί η αξιοπιστία του κινητήρα χάρη στην τοποθέτηση πιο ανθεκτικών επιμέρους μερών και εξαρτημάτων, γεγονός που επέτρεψε τη διεύρυνση των διαστημάτων συντήρησης του οχήματος. Εάν παρόλα αυτά προκύψει πρόβλημα καθοδόν, ο οδηγός μπορεί να βασιστεί στον «Εικονικό Τεχνικό» (Detroit Connect Virtual Technician), μέσω του οποίου λαμβάνει ειδοποιήσεις μέσα σε λίγα λεπτά όταν το όχημα παρουσιάσει βλάβη. Ενημερώνεται ακόμα για τη σοβαρότητα του προβλήματος, όπως και για το πού και πώς μπορεί να διορθωθεί, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του.

PreviousNext