Τροχοί & TIR

VDL mini και midi για την Κύπρο

Η νεοσύστατη εταιρεία δημόσιων μεταφορών «Cyprus Public Transport» (CPT) παρήγγειλε από την VDL Bus & Coach συνολικά 65 mini και midi buses, τα οποία η ολλανδική μάρκα κατασκευάζει στηριζόμενη σ
Παρασκευή 14/08/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Τα πρώτα VDL MidCity της Κύπρου.
Τα πρώτα VDL MidCity της Κύπρου.

Η νεοσύστατη εταιρεία δημόσιων μεταφορών «Cyprus Public Transport» (CPT) παρήγγειλε από την VDL Bus & Coach συνολικά 65 mini και midi buses, τα οποία η ολλανδική μάρκα κατασκευάζει στηριζόμενη στο Mercedes-Benz Sprinter.

Η παραγγελία αποτελεί μέρος ενός δεκαετούς συμβολαίου και περιλαμβάνει 15 μονάδες του VDL MidCity (τα 4 πρώτα παραδόθηκαν πρόσφατα) και 50 του VDL MidEuro. Τα εν λόγω MidCity θα χρησιμοποιηθούν σε πολυσύχναστες διαδρομές στη Λευκωσία και στη Λάρνακα, ενώ τα MidEuro θα κάνουν δρομολόγια σε λιγότερο κατοικημένες περιοχές των δύο πόλεων της Κύπρου, όπου αυτά τα λεωφορεία θα είναι τα μόνα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους κατοίκους.

Σημειώνεται πως το χαμηλού δαπέδου VDL MidCity, στηρίζεται στο Sprinter 514CDI των 143 ίππων. Διατίθεται σε εκδόσεις μικτού βάρους 5,0 και 5,5 τόνων, και αντίστοιχα σε δύο εκδόσεις μήκους 6.967 και 8.376 χλστ. Τα λεωφορεία με τις προδιαγραφές της CPT, μπορούν να μεταφέρουν 14 καθήμενους και 11 όρθιους επιβάτες και παράλληλα διαθέτουν χώρο για αναπηρικό αμαξίδιο. Την εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση, εξασφαλίζει η πόρτα πλάτους 1.240 χλστ., η μεγαλύτερη της κατηγορίας σύμφωνα με τη VDL.

Διευρυμένο κατά 70 εκ. σε σχέση με το Sprinter στο οποίο στηρίζεται, είναι το μεταξόνιο του VDL MidEuro, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά μικρών γκρουπ. Το μήκος του ανέρχεται στα 8,4 μέτρα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 22 καθήμενων επιβατών. Τα λεωφορεία της Κύπρου, φέρουν διάταξη 17 καθισμάτων και επιπλέον διαθέτουν θέση συνοδηγού/ξεναγού. Μετακινώντας τα καθίσματα, δημιουργείται χώρος για αμαξίδιο ΑμΕΑ. Για μεγαλύτερη ευκολία επιβίβασης, ο οδηγός ενεργοποιεί το ηλεκτρικά επεκτεινόμενο σκαλοπάτι εισόδου.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η CPT διαθέτει ήδη στόλο άνω των 200 σύγχρονων λεωφορείων και απασχολεί περί τα 500 άτομα. Αποτελεί μέλος ενός διεθνούς δικτύου εταιρειών δημόσιων μεταφορών που έχει παρουσία σε 4 ηπείρους και περιλαμβάνει εταιρείες που έχουν συνολικά γύρω στους 40.000 υπαλλήλους. «Είμαστε σίγουροι πως οι πελάτες μας θα εκτιμήσουν τη σύγχρονη σχεδίαση και τις ανέσεις αυτών των λεωφορείων. Ανυπομονούμε να παραλάβουμε και τα 61 εναπομείναντα οχήματα», δήλωσε ο CEO της CPT, Julio Tironi.

PreviousNext