Τροχοί & TIR

Αισθητήρες λέιζερ (LiDAR) από τη ZF

Ξεκίνησε πρόσφατα η παραγωγή από τη ZF του συστήματος LiDAR «ibeoNEXT» της εταιρείας Ibeo από το Αμβούργο. Ο γερμανικός κολοσσός κατέχει μερίδιο 40% στην εν λόγω εταιρεία και θα αναλάβει επιπλέον κα
Παρασκευή 23/10/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησε πρόσφατα η παραγωγή από τη ZF του συστήματος LiDAR «ibeoNEXT» της εταιρείας Ibeo από το Αμβούργο. Ο γερμανικός κολοσσός κατέχει μερίδιο 40% στην εν λόγω εταιρεία και θα αναλάβει επιπλέον και την κατασκευή της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου συστημάτων.

Το ibeoNEXT, βασίζεται σε τεχνολογία μέτρησης λέιζερ φωτονίων. Χωρίς κινούμενα μέρη, ο αισθητήρας είναι πιο στιβαρός και έτσι επηρεάζεται λιγότερο από περιβαλλοντικές επιδράσεις και δονήσεις. Με την επεξεργασία πολλών παλμών λέιζερ παράλληλα, ο αισθητήρας μπορεί να δημιουργήσει σε πραγματικό χρόνο, ένα 3D μοντέλο υψηλής ανάλυσης του περιβάλλοντός του. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις μπαριέρες και τις οδικές σημάνσεις, καθώς και τη θέση – κίνηση οχημάτων, ποδηλατών και πεζών.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα συστήματα LiDAR αποτελούν τη βασική τεχνολογία για την αυτοματοποιημένη και ιδιαίτερα για την αυτόνομη οδήγηση, καθώς παρέχουν υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατα μοντέλα του περιβάλλοντος», δήλωσε η Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών και Προηγμένων Συστημάτων Υποστήριξης Οδηγών (ADAS) της ZF, Aine Denari.

PreviousNext