Τεύχος #390 - Οκτώβριος 2020

Διαβάστε αυτό το Μήνα - Τεύχος #390

Ο κύριος όγκος εργασίας αφορά τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Κρήτη και αντίστροφα.
Για πρώτη φορά, ένα ηλεκτρικό van κινείται άνετα έξω από τα όρια της πόλης: με κόφτη στα 130 χλμ./ώρα (πάνω από 140 κοντερίσια) και εξαιρετική διαχείριση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας, το Vivaro-e δύσκολα θα χρειαστεί επαναφόρτιση στη διάρκεια μιας ημέρας στη δουλειά
Το συγκεκριμένο λεωφορείο ως προς τη μεταφορική του ικανότητα διατίθεται με επιλογή 24 καθήμενων επιβατών, 51 ορθίων, παρέχοντας και μια θέση αμαξιδίου ΑμΕΑ. Υπάρχει και η έκδοση χωρίς θέση αμαξιδίου, οπότε η μεταφορική ικανότητα φτάνει στους 88 επιβάτες (24+64).
Την τεχνολογική βάση όλων των πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών μαζικής παραγωγής της Daimler Trucks για τη μεσαία και βαριά κατηγορία θα αποτελέσει η νέα αρχιτεκτονική, modular πλατφόρμα ονόματι ePowertrain.
Καλή απόδοση του κινητήρα, με χαμηλή κατανάλωση, αυξημένοι εσωτερικοί χώροι και εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του.
Στην πρώτη θέση των πωλήσεων LCV της χώρας μας η Ford.
Με την άφιξη του νέου FH 500 στην Ελλάδα, το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR το… πρόλαβε στη Λάρισα, όπου ο συνεργάτης μας Παύλος Μαυρομύτης είχε την ευκαιρία να το οδηγήσει. Αναλυτικό ρεπορτάζ της δοκιμής και των νέων Volvo θα δημοσιεύσουμε σε επόμενο τεύχος
Ο 13λιτρος κινητήρας του νέου Volvo FH με το πακέτο I-Save, εμφανίζει χαμηλότερη κατανάλωση έως και κατά 10%. Παράλληλα, η βελτιστοποιημένη ροπή του κινητήρα σε ένα ευρύ φάσμα στροφών, οδηγεί σε ομαλή οδήγηση και παρέχει την απαιτούμενη ισχύ για τη διατήρηση μιας υψηλής και σταθερής μέσης ταχύτητας.
KRONE Mega Liner
Δύο επιλογές μπαταριών για το ηλεκτρικό Scania.
Στο επόμενο τεύχος Νοεμβρίου, θα παρουσιάσουμε την πρώτη μας δοκιμή επί ελληνικού εδάδους του νέου TGX με κάθε λεπτομέρεια για τα στοιχεία αποδοτικότητας και οδικής συμπεριφοράς.
Το Nissan e-NV200 Evalia της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου.
Πλήθος επιλογών φόρτισης για το Peugeot eBoxer, με την όλη διαδικασία να απλοποιείται χάρη στην υπηρεσία «Easy-Charge» και το λεγόμενο «Free2Move Services», μέσω του οποίου ο οδηγός έχει πρόσβαση σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο 195.000 σταθμών φόρτισης, κάνοντας χρήση της σχετικής εφαρμογής από το κινητό του τηλέφωνο.
Συνολικά αναβαθμισμένο το ηλεκτρικό DAF CF Electric.
Πάσα δύναμη οι κινητήρες των τριών δράκων. Το ένα ομορφότερο από το άλλο.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων.
Μπαταριές από Nissan LEAF χρησιμοποιεί το στάδιο Johan Cruijff Arena στο Άμστερνταμ.