Τροχοί & TIR

FedEx: Εντοπισμός δεμάτων κάθε δύο δευτερόλεπτα

«SenseAware ID» ονομάζεται η ελαφριά συσκευή logistics που βασίζεται σε αισθητήρες, την οποία δημιούργησε η FedEx, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της υψηλές δυνατότητες παρακολούθησης και εν
Τρίτη 27/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«SenseAware ID» ονομάζεται η ελαφριά συσκευή logistics που βασίζεται σε αισθητήρες, την οποία δημιούργησε η FedEx, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της υψηλές δυνατότητες παρακολούθησης και εντοπισμού των υπό αποστολή προϊόντων τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να λαμβάνουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εν λόγω τεχνολογία θα βελτιώσει την ασφάλεια, την προστασία και την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων, στοιχεία κρίσιμα ιδιαίτερα για δέματα που περιέχουν φάρμακα, ιατρικά εφόδια και άλλα συναφή, ειδικά αυτή την περίοδο που η πανδημία βρίσκεται παγκοσμίως σε πλήρη εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, το SenseAware ID χρησιμοποιεί έναν ελαφρύ, συμπαγή αισθητήρα που μεταδίδει ακριβή δεδομένα της θέσης του αποστελλόμενου πακέτου κάθε δύο δευτερόλεπτα μέσω Bluetooth Low Energy (BLE) σε σημεία πρόσβασης WiFi ή σε συγκεκριμένες συσκευές πύλης σε όλο το δίκτυο της FedEx Express.

Τα δέματα που είναι εξοπλισμένα με τον αισθητήρα SenseAware ID παρακολουθούνται εκατοντάδες φορές, σε αντίθεση με τις δεκάδες φορές που παρακολουθούνται όσα φέρουν τα παραδοσιακά πρωτόκολλα σάρωσης πακέτων, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου ποσότητα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την τοποθεσία της αποστολής.

Σημειώνεται, πως ένας αρχικός κύκλος πελατών της εταιρείας εντός του δικτύου FedEx Express των ΗΠΑ -που ανήκουν στους κλάδους της υγειονομικής περίθαλψης, της αεροδιαστημικής και της λιανικής- θα αποκτήσουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία από τον προσεχή Νοέμβριο. Επιπλέον, η FedEx αναμένει να επεκτείνει τη χρήση των αισθητήρων SenseAware ID σε περισσότερους πελάτες της, κατά το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

PreviousNext