Τροχοί & TIR

Μόνο ηλεκτρικά λεωφορεία η Νορβηγία

Η δημιουργία έως το 2025, ενός στόλου που θα αποτελείται αποκλειστικά από λεωφορεία μηδενικών ρύπων, είναι ένας μόνο από τους άξονες της περιβαλλοντικής στρατηγικής της Νορβηγίας, μιας χώρας που πρω
Δευτέρα 26/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η δημιουργία έως το 2025, ενός στόλου που θα αποτελείται αποκλειστικά από λεωφορεία μηδενικών ρύπων, είναι ένας μόνο από τους άξονες της περιβαλλοντικής στρατηγικής της Νορβηγίας, μιας χώρας που πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια σειρά νορβηγικών πόλεων παραγγέλνουν η μία μετά την άλλη, ηλεκτρικά λεωφορεία. Μάλιστα, πρόσφατα η εταιρεία δημόσιων μεταφορών Vy Buss Norge, παρήγγειλε ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών Volvo, τα οποία θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος δρομολόγια στις πόλεις Ντράμεν και Ααλεσούντ.

Σημειώνεται, πως στο Ντράμεν τον Φεβρουάριο του 2019 έπιασαν δουλειά έξι Volvo 7900 Electric. Μέσα στο φθινόπωρο, θα πλαισιωθούν από 22 ακόμα ηλεκτρικά Volvo, από τα οποία τα δύο είναι υψηλής χωρητικότητας και μπορούν να μεταφέρουν έως και 120 επιβάτες. Σε ό,τι αφορά στο Ααλεσούντ, η Vy Buss έκλεισε 10 μονάδες του Volvo 7900 Electric, ως μέρος μιας ευρύτερης παραγγελίας 66 λεωφορείων της Volvo. Σε αμφότερες τις πόλεις, η συμφωνία περιλαμβάνει το συμβόλαιο «Volvo Gold Contract», βάσει του οποίου τη συντήρηση των οχημάτων θα αναλάβει ο τοπικός αντιπρόσωπος της σουηδικής μάρκας. Αξίζει να αναφερθεί, πως μέχρι το 2021 η Vy Buss θα διαθέτει ένα στόλο 150 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας παραγγελίας, από το 2019 και ύστερα, η Volvo Buses έχει δεχθεί από τη Σουηδία και τη Νορβηγία, παραγγελίες για περισσότερα από 300 ηλεκτρικά λεωφορεία, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής πωλήσεων της Volvo Bussar Norge, Svenn-Åge Lökken.

PreviousNext