Τροχοί & TIR

Η ρομποτική στην υπηρεσία των logistics

Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν πρόσφατα δύο ηγέτιδες εταιρείες τεχνολογίες, οι Geek+ και Körber, προκειμένου να διαθέσουν παγκοσμίως αυτόνομα ρομπότ (AMRs) που θα απλουστεύσουν τη διαδικασία των log
Σάββατο 31/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν πρόσφατα δύο ηγέτιδες εταιρείες τεχνολογίες, οι Geek+ και Körber, προκειμένου να διαθέσουν παγκοσμίως αυτόνομα ρομπότ (AMRs) που θα απλουστεύσουν τη διαδικασία των logistics, προσφέροντας αποδοτικές, ευέλικτες και έξυπνες λύσεις στη βιομηχανία.

Διαθέτοντας ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών σε διάφορους κλάδους και ένα μεγάλο εύρος λύσεων ρομποτικής που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), η κινέζικη Geek+ θα διαθέσει την τεχνολογία της στην παγκόσμια βάση πελατών της Korber. Συνδυάζοντας τις δυνατότητες της Korber για ενσωμάτωση, συμβουλευτική και συντήρηση πάνω στη ρομποτική, η συνεργασία φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς για προηγμένες τεχνολογίες και αποδοτικές στρατηγικές.

Στόχος είναι ο αποτελεσματικός μετριασμός της αυξανόμενης πολυπλοκότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας, μέσω των δυνατοτήτων της AI, της ρομποτικής, του λογισμικού και της μηχανικής μάθησης. Σημειώνεται, πως η παραπάνω ανάγκη εντείνεται αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας του COVID-19, που έχει επιφέρει -μεταξύ άλλων- έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, κινδύνους για την υγεία και απρόβλεπτες διακυμάνσεις της ζήτησης.

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα τελευταία πέντε χρόνια η Geek+ σημειώνει διεθνή επέκταση και ταχεία ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, έχει διαθέσει παγκοσμίως περί τα 10.000 ρομπότ για την υποστήριξη περισσότερων από 300 μεγάλων εταιρειών. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Geek+, τα εν λόγω ρομποτικά συστήματα επιδεικνύουν υψηλή αποτελεσματικότητα, που βοηθά τους ιδιοκτήτες τους να βελτιώσουν την επιχειρησιακή απόδοση και την αδιάλειπτη λειτουργία των μονάδων τους.

«Η σχέση της Körber με την Geek+ ωθείται από την καινοτομία», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος AMR Solutions της Körber, Nishan Wijemanne, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Οι συνεχιζόμενες παγκόσμιες επενδύσεις μας στην πρόοδο της ρομποτικής φέρνουν ένα νέο επίπεδο απόδοσης στις αποθήκες. Συνεργαζόμενη με τη Geek+, η Korber παρέχει την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και την ακρίβεια που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να κυριαρχήσουν επί της πολυπλοκότητας της αλυσίδας εφοδιασμού, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον».

PreviousNext