Τροχοί & TIR

Scania Young Truckers

Νέο αίμα στο χώρο της εθνικής μεταφοράς, με πάθος και αγάπη για το φορτηγό, έχει κάνει την εμφάνισή του στη Γλυκόβρυση Λακωνίας. Μια παρέα τριών αγαπημένων φίλων έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα
από Παύλος Μαυρομύτης | Τετάρτη 14/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Πάσα δύναμη οι κινητήρες των τριών δράκων. Το ένα ομορφότερο από το άλλο.
Πάσα δύναμη οι κινητήρες των τριών δράκων. Το ένα ομορφότερο από το άλλο.

Νέο αίμα στο χώρο της εθνικής μεταφοράς, με πάθος και αγάπη για το φορτηγό, έχει κάνει την εμφάνισή του στη Γλυκόβρυση Λακωνίας. Μια παρέα τριών αγαπημένων φίλων έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και σήμερα ασχολούνται με το επάγγελμα που αγάπησαν από μικρή ηλικία. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν οι ίδιοι, όταν οι συμμαθητές τους μιλούσαν για το σχολείο και τα διαγωνίσματα, αυτοί είχαν χαράξει άλλη ρότα και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μάθουν ποιο Scania της περιοχής τους ανεβαίνει με περισσότερα χιλιόμετρα στην ανηφόρα του Αρτεμισίου.

Στον ελεύθερό τους χρόνο ταξίδευαν με τα φορτηγά συγγενών και φίλων, αποκτώντας έτσι την ανάλογη εμπειρία πίσω από το επαγγελματικό τιμόνι.

Οι ίδιοι δηλώνουν δικαιωμένοι με την επιλογή τους και μας παρουσιάζουν τα καμάρια τους, όπως αποκαλούν το 143, το 164 και το R. Ας τα γνωρίσουμε…

Εκρηκτικό καλωσόρισμα

Ήρθε η ώρα όμως να σας συστήσουμε τους τρεις φίλους, τα αδέρφια Δημήτρη και Βαγγέλη Καλκάνη και τον Λεωνίδα Κατσαφούρο. Κολλητοί στην καθημερινότητά τους, αχώριστοι στα δρομολόγια και με το ίδιο πάθος για τα φορτηγά, μας περίμεναν με τις ανάλογες τυμπανοκρουσίες. Ποιες ήταν αυτές; Μα φυσικά οι ελευθέρας εξατμίσεις στο τέρμα και τα ντουμάνια να κατακλύζουν την περιοχή. Αφού το καλωσόρισμα ήταν τουλάχιστον εκρηκτικό, η συνέχεια ήταν εξίσου δυναμική. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στους κινητήρες των τριών Scania έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις, εκτοξεύοντας την ιπποδύναμη στα ύψη.

Πάντα καθαρά

Βαγγέλης, Δημήτρης και Λεωνίδας βρίσκονται με τα πανιά και τα γυαλιστικά ανά χείρας, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στα αυτοκίνητά τους. «Μέσα σε αυτά ζούμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, οπότε πρέπει να είναι πάντα καθαρά και περιποιημένα», μας αναφέρουν οι ίδιοι. «Άλλωστε η μισή αρχοντιά είναι η καθαριότητα και η άλλη μισή το Scania», αναφέρει χαριτολογώντας ο Βαγγέλης. «Πριν και μετά από κάθε δρομολόγιο αφιερώνω αρκετή ώρα στο σχολαστικό καθαρισμό της καμπίνας», τονίζει ο Δημήτρης. «Οι καμπίνες μας είναι ντυμένες με δέρματα, οπότε χρειάζονται ειδική περιποίηση και φροντίδα. Τα φορτηγά μας είναι η εικόνα της επιχείρησής μας, οπότε πρέπει να είναι πάντα πλυμένα», συμπληρώνει ο Λεωνίδας.

Σύγκριση δράκων

Ξεκινώντας από το γηραιότερο φορτηγό της παρέας, το 143 οι συστάσεις είναι περιττές. Ένα αμάξι που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από τους φίλους της Scania, κυρίως λόγω της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητάς του στο χρόνο. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος ταξιδεύοντας στην εθνική οδό όπου και θα συναντήσει ακόμη πολλά 143 να εκτελούν δρομολόγια απροβλημάτιστα. Σίγουρα κορυφαίο όλων είναι αυτό με την ιπποδύναμη των 500 ίππων, όπου ο V8 κινητήρας του ήταν ο φόβος και ο τρόμος στο πέρασμά του στις ανηφόρες της Πελοποννήσου.

Δίπλα του στέκει το 164, ένα αμάξι επίσης προσεγμένο χάρη στις αναβαθμίσεις του από τον Βαγγέλη Καλκάνη, οι οποίες συγκεντρώνονται κυρίως στην εξωτερική του πλευρά, με προσθήκη πολλών αξεσουάρ. Ο νέος είναι ωραίος λένε, και ο Λεωνίδας Κατσαφούρος έρχεται να το επιβεβαιώσει με το δικό του Scania, το λευκό R. O βενιαμίν της παρέας με το που απέκτησε το επαγγελματικό δίπλωμα ξεκίνησε τα δρομολόγια και παράλληλα τις βελτιώσεις στον δράκο του, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από τους συναδέλφους του.

Ποιο από τα τρία Scania είναι το ομορφότερο; Η απάντηση είναι δύσκολη καθώς το καθένα ξεχωριστά έχει το δικό του χαρακτήρα. Αυτό που κρατάμε όμως από την παρέα των τριών φίλων είναι το πάθος τους για τα φορτηγά και η πραγματική αγάπη για το επάγγελμα του μεταφορέα.

Στο ίδιο τεύχος #390

PreviousNext