Νέο αίμα στο χώρο της εθνικής μεταφοράς, με πάθος και αγάπη για το φορτηγό, έχει κάνει την εμφάνισή του στη Γλυκόβρυση Λακωνίας. Μια παρέα τριών αγαπημένων φίλων έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και σήμερα ασχολούνται με το επάγγελμα που αγάπησαν από μικρή ηλικία.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν οι ίδιοι, όταν οι συμμαθητές τους μιλούσαν για το σχολείο και τα διαγωνίσματα, αυτοί είχαν χαράξει άλλη ρότα και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μάθουν ποιο Scania της περιοχής τους ανεβαίνει με περισσότερα χιλιόμετρα στην ανηφόρα του Αρτεμισίου.

Στον ελεύθερό τους χρόνο ταξίδευαν με τα φορτηγά συγγενών και φίλων, αποκτώντας έτσι την ανάλογη εμπειρία πίσω από το επαγγελματικό τιμόνι. Οι ίδιοι δηλώνουν δικαιωμένοι με την επιλογή τους και μας παρουσιάζουν τα καμάρια τους, όπως αποκαλούν το 143, το 164 και το R. Ας τα γνωρίσουμε…

Εκρηκτικό καλωσόρισμα

Ήρθε η ώρα όμως να σας συστήσουμε τους τρεις φίλους, τα αδέρφια Δημήτρη και Βαγγέλη Καλκάνη και τον Λεωνίδα Κατσαφούρο. Κολλητοί στην καθημερινότητά τους, αχώριστοι στα δρομολόγια και με το ίδιο πάθος για τα φορτηγά, μας περίμεναν με τις ανάλογες τυμπανοκρουσίες. Ποιες ήταν αυτές; Μα φυσικά οι ελευθέρας εξατμίσεις στο τέρμα και τα ντουμάνια να κατακλύζουν την περιοχή. Αφού το καλωσόρισμα ήταν τουλάχιστον εκρηκτικό, η συνέχεια ήταν εξίσου δυναμική. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στους κινητήρες των τριών Scania έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις, εκτοξεύοντας την ιπποδύναμη στα ύψη.

Διαβάστε περισσότερα, στο τεύχος Οκτωβρίου (390) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.