Τροχοί & TIR

Τα BYD «κατακλύζουν» τη Μαδρίτη και εισβάλλουν στη Γερμανία

Τη «μερίδα του λέοντος» απέσπασε η BYD στον μεγαλύτερο έως τώρα διαγωνισμό προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης (EMT Madrid) επιβεβ
Τετάρτη 28/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη «μερίδα του λέοντος» απέσπασε η BYD στον μεγαλύτερο έως τώρα διαγωνισμό προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης (EMT Madrid) επιβεβαίωσε ότι η BYD θα προμηθεύσει με επιπλέον 30 eBus την ισπανική πρωτεύουσα, η οποία θα αποκτήσει συνολικά 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Σημειώνεται, πως η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια μιας πρόσφατης, βάσει της οποίας στην πολυσύχναστη «Γραμμή 52» της Μαδρίτης, λειτουργούν από τον περασμένο Μάιο 15 μονάδες του 12μετρου BYD. Τα νέα 30 ηλεκτρικά λεωφορεία θα παραδοθούν μέσα στην επόμενη χρονιά στην EMT Madrid, που -με στόλο 2.100 οχημάτων- αποτελεί τον μεγαλύτερο bus operator της Ισπανίας.

Τα πρώτα BYD της Γερμανίας

Στο μεταξύ, η BYD παρέδωσε πρόσφατα το πρώτο 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο στις γερμανικές εταιρείες δημόσιων μεταφορών BOGESTRA και HCR, οι οποίες έχουν παραγγείλει από κοινού συνολικά 22 μονάδες του οχήματος.

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα συγκεκριμένα λεωφορεία θα είναι τα πρώτα της BYD που θα πιάσουν δουλειά στη Γερμανία και -παρά την αναστάτωση της πανδημίας- η παραγγελία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο. Τα εν λόγω ηλεκτρικά λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη «Γραμμή 380» του Γκελζενκίρχεν και στη «Γραμμή 354» του Μπόχουμ.

Υπενθυμίζεται, πως τα 12μετρα μοντέλα της BYD έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 80 επιβατών και διαθέτουν αυτονομία πάνω από 200 χλμ., με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας τους.

PreviousNext