Τροχοί & TIR

Ο νέος «τεμπέλης» της Scania με απεμπλοκή (+VIDEO)

«RB662» ονομάζεται ο νέος διπλός συζυγής (κινητήριος) άξονας της Scania, ο οποίος διαθέτει προαιρετική λειτουργία ανύψωσης και απεμπλοκής του ενός. Προορίζεται για 6x4 ή 8x4 οχήματα, όπως ανατρεπόμε
Πέμπτη 25/03/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
O νέος τεμπέλης της Scania για 6x4 ή 8x4 φορτηγά.
O νέος τεμπέλης της Scania για 6x4 ή 8x4 φορτηγά.

«RB662» ονομάζεται ο νέος διπλός συζυγής (κινητήριος) άξονας της Scania, ο οποίος διαθέτει προαιρετική λειτουργία ανύψωσης και απεμπλοκής του ενός.

Προορίζεται για 6x4 ή 8x4 οχήματα, όπως ανατρεπόμενα και φορτηγά μεταφοράς ξυλείας και γενικά φορτηγά που πραγματοποιούν συχνά άφορτα τη μία κατεύθυνση της διαδρομής τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος άξονας μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 6% και παράλληλα μειώνει την ακτίνα στροφής του φορτηγού, όπως και τη φθορά των ελαστικών. Το μεγαλύτερο μέρος της εξοικονόμησης καυσίμου μπορεί να αποδοθεί στη μειωμένη τριβή εντός του δεύτερου (αποσυνδεδεμένου) γραναζιού του άξονα και μόνο περίπου το 10% της εξοικονόμησης προέρχεται από τη μειωμένη αντίσταση κύλισης.

Ανάλογα με το αυτοκίνητο που θα επιλέξει ο υποψήφιος πελάτης, για μικτό βάρος μέχρι 26 τόνους, έχει τη δυνατότητα επιλογής κινητήριου διπλού άξονα φόρτισης μέχρι 13 τόνους. Προϋπόθεση για τη λειτουργία του νέου άξονα – ο οποίος αυξάνει το απόβαρο κατά 60 κιλά- είναι η ύπαρξη αερανάρτησης στο φορτηγό. Η διαδικασία ανύψωσης του «τεμπέλη» απαιτεί λιγότερο από 25 δλ., με την απόσταση από το έδαφος -με σασί κανονικού ύψους και νορμάλ ελαστικά- να είναι σχεδόν στα 70 χλστ. Ο οδηγός σηκώνει τον άξονα κινούμενος με οποιαδήποτε ταχύτητα, περιστρέφοντας απλά ένα κουμπί. Μια προειδοποίηση εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων εάν εντοπιστεί υπερφόρτωση, οπότε η ανύψωση του άξονα δε θα πραγματοποιηθεί.

Video URL
PreviousNext