Τροχοί & TIR

Από το LN2 στο Sprinter

Τριάντα χρόνια πριν, ένα φορτηγό LN2 ήταν το πρώτο όχημα της Mercedes-Benz που έβγαινε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Ludwigsfelde, το οποίο βρίσκεται στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου κ
Παρασκευή 26/03/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Τριάντα χρόνια παραγωγής για το εργοστάσιο της Daimler στο Ludwigsfelde.
Τριάντα χρόνια παραγωγής για το εργοστάσιο της Daimler στο Ludwigsfelde.

Τριάντα χρόνια πριν, ένα φορτηγό LN2 ήταν το πρώτο όχημα της Mercedes-Benz που έβγαινε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Ludwigsfelde, το οποίο βρίσκεται στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου και αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο εργοστάσιο που διαθέτει παγκοσμίως η Daimler.

Εκεί, παράγονται καθημερινά περίπου 200 από τις αποκαλούμενες «ανοικτές» εκδόσεις του Sprinter, με την ετήσια παραγωγή να υπερβαίνει τις 50.000 μονάδες. Συνολικά, περισσότερα από 820.000 οχήματα της Mercedes-Benz έχουν κατασκευαστεί μέχρι στιγμής στο γερμανικό εργοστάσιο, όπου απασχολούνται πάνω από 2.000 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων ασχολείται με την παραγωγή του Sprinter.

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα περασμένα χρόνια η Mercedes-Benz Vans επένδυσε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, προκειμένου αυτό να σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ηλεκτρικών και συνδεδεμένων vans, όπως και στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, αναφέρουμε πως το LN2 έδωσε τη σκυτάλη στο T2, το οποίο παραγόταν από το 1991 έως το 1996. Σειρά είχε το Vario και τελικά το Mercedes-Benz Sprinter, οι «ανοικτές» εκδόσεις του οποίου παράγονται στις εγκαταστάσεις του Ludwigsfelde από το 2006 και αποτελούν τη βάση για πολλούς τύπους οχημάτων, όπως ασθενοφόρα, αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και ψυχόμενα vans.

Tα περασμένα χρόνια η Mercedes-Benz Vans επένδυσε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου
PreviousNext