Τροχοί & TIR

Scania Blue Power από τον Χρήστο Παπαλέξη

Ξημερώματα στην εθνική οδό, με τη μουσική στη διαπασών, το σήμα V8 να φιγουράρει στο ταμπλό και ο δρόμος να χάνεται μπροστά σου. Σίγουρα ένα ξεχωριστό συναίσθημα που πολλοί από εσάς ζείτε καθημερινά
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 08/03/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το Scania κοτσάρει τριαξονική ανατρεπόμενη νταλίκα και μεταφέρει σκραπ στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
Το Scania κοτσάρει τριαξονική ανατρεπόμενη νταλίκα και μεταφέρει σκραπ στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Ξημερώματα στην εθνική οδό, με τη μουσική στη διαπασών, το σήμα V8 να φιγουράρει στο ταμπλό και ο δρόμος να χάνεται μπροστά σου. Σίγουρα ένα ξεχωριστό συναίσθημα που πολλοί από εσάς ζείτε καθημερινά, ταξιδεύοντας στους δρόμους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μια όμορφη εικόνα την οποία μπορούν να νιώσουν και να αισθανθούν όσοι αγαπάνε πραγματικά το φορτηγό και τη δουλειά που κάνουν. Αυτό βιώνει και ο Χρήστος Παπαλέξης από τη Γλύφα Φθιώτιδας κάθε φορά που μεταφέρει σκραπ στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Η γνωριμία μας κρατάει πολλά χρόνια, από όταν είχε το Scania 144, ενώ σήμερα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με το καινούργιο του απόκτημα, το μοντέλο R.

Αγάπη για τον δράκο

Στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων δεν μπορείς να μπεις, γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις τι πραγματικά σκέφτονται ή θέλουν. Ο Χρήστος όμως στο θέμα του φορτηγού είναι ανοιχτό βιβλίο, γιατί συμβαίνει να γνωρίζουμε το γούστο και το μεράκι του για αυτό. Όταν λοιπόν μας είπε ότι θα αγοράσει ένα ακόμη Scania για τη μεταφορική του, τότε, ήμασταν σίγουροι για το τι θα δούμε λίγο καιρό αργότερα, δηλαδή για το αποτέλεσμα των μετατροπών. Ακόμη και αν υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να κάνει βελτίωση σε αυτό, γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι δεν ήταν αλήθεια. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος πλένει δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα το φορτηγό του να μην το έχει πάντα στην πένα; Φυσικά και όχι.

Η ώρα της συνάντησης

Για το αυτοκίνητο του Χρήστου μόνο ένα στοιχείο γνωρίζαμε. Ότι έχει χρώμα μπλε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο! Οπότε ήρθε η ώρα να πάμε στη Γλύφα και να το γνωρίσουμε από κοντά. Όταν το αντικρίσαμε, διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ καλύτερο απ' ό,τι φανταζόμασταν.

Σίγουρα το νούμερο ένα στοιχείο γοητείας του είναι το μπλε χρώμα του και από εκεί και πέρα όλα τα καλούδια που έπεσαν πάνω του. Αυτό που μας αρέσει στο R είναι το στιβαρό στήσιμό του, με την μπροστινή μπάρα, τη μαύρη μάσκα και τις ρίγες στο πλάι της καμπίνας.

Με λίγες, αλλά σωστές επεμβάσεις, ο Χρήστος κατάφερε να τονίσει σημαντικά το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου του. Ο ίδιος έχει πολύ μεράκι για το φορτηγό και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάσσει κάποιος μαζί του. Για αυτό το λόγο άλλωστε απολαμβάναμε ανέκαθεν την παρέα μαζί του, καθώς μπορούμε να συνομιλούμε για ώρες για τα φορτηγά και φυσικά για τη μοναδική του αγάπη, τα Scania.

Ονειρικά ταξίδια

Στην αρχή του κειμένου σας περιγράψαμε μια εικόνα από το δρόμο, η οποία κατά τη γνώμη μας γίνεται ονειρική όταν συνοδεύεται από μια καμπίνα πέντε αστέρων, όπως αυτήν του R. Ο Χρήστος έριξε τις ιδέες και ο ταπετσιέρης Κωνσταντίνος Μπουσιάκης τις υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία. Και επειδή θέλουμε να ζήσουμε και εμείς την εμπειρία του δρόμου με το V8, ξεκινούμε από τη Γλύφα με κατεύθυνση την Κόρινθο. Στο εσωτερικό περνάμε βγάζοντας πρώτα τα παπούτσια και εν συνεχεία έρχεται η ώρα να το θαυμάσουμε. Ο Χρήστος αναλαμβάνει τις μουσικές επιλογές στο ραδιόφωνο, ανάβοντας και τον κατάλληλο φωτισμό, o οποίος περιλαμβάνει εναλλασσόμενους χρωματισμούς. Ο δρόμος μπροστά μας συνεχίζει με κατεύθυνση την Αθήνα, και η ανηφόρα της Τραγάνας φαντάζει τελικά πολύ μικρή για να ανακόψει την πορεία του δράκου, ο οποίος εκτός από ομορφιά, έχει και μπόλικη δύναμη… Ο μάστορας Λάμπρος Μάμμος έβαλε το χεράκι του!

PreviousNext