Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα – Δημήτρης Τρούπος

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από την Αττική και το Δημήτρη Τρούπο, ιδιοκτήτη της εταιρείας TROUPOS HEAVY HAULAGE με εξειδίκευση στη μεταφορά βαρέων φορτίων. Η δουλειά του είναι απαιτητική, αφού
Τρίτη 02/03/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από την Αττική και το Δημήτρη Τρούπο, ιδιοκτήτη της εταιρείας TROUPOS HEAVY HAULAGE με εξειδίκευση στη μεταφορά βαρέων φορτίων.

Η δουλειά του είναι απαιτητική, αφού καθημερινά έχει να διαχειριστεί και να μεταφέρει υπερμεγέθη φορτία σε δύσκολα και απρόσιτα σημεία. Ο καλύτερός του σύμμαχος είναι ο τετραξονικός τράκτορας Mercedes-Benz Actros 8x4 με τον οποίο ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Όπως πριν από λίγα χρόνια στην Κάρυστο, όπου μετέφερε ένα μετασχηματιστή με μικτό φορτίο 110 τόνους. Εκεί που τα υπόλοιπα φορτηγά σταμάτησαν, το Actros συνέχισε.

«Η εταιρεία μου με έδρα τον Ασπρόπυργο συνεχίζει μια μακρά παράδοση στο χώρο των ειδικών μεταφορών και ανυψώσεων. Έχοντας παραλάβει τη σκυτάλη από την εταιρεία TRIKARDOS με έτος ίδρυσης το 1960, εξειδικευόμαστε στη μεταφορά βαρέων φορτίων σε Ελλάδα και Βαλκάνια. Η ειδική μεταφορά απαιτεί σοβαρή οργάνωση από τη στιγμή που θα αναλάβεις το έργο μέχρι να το φέρεις εις πέρας.

Πρέπει πρώτα να ελέγξουμε τα σημεία που θα περάσει το φορτηγό, γιατί υπάρχει περίπτωση να μη χωρά κάπου και τότε να σημειωθούν καθυστερήσεις. Εν συνεχεία είναι η γραφειοκρατική δουλειά για την απόκτηση αδειών και τέλος το δυσκολότερο κομμάτι, αυτό της μεταφοράς. Η ομάδα μου όμως αποτελείται από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό, οπότε ξεπερνάμε πάντα κάθε εμπόδιο και δυσκολία όλοι μαζί.

Διαβάστε περισσότερα για τον Δημήτρη Τρούπο καθώς και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Στον χώρο του φορτηγού είμαι πολλά χρόνια και από μικρή ηλικία ασχολήθηκα αποκλειστικά με το κομμάτι της ειδικής μεταφοράς. Μου άρεσε ότι ήταν κάτι ασυνήθιστο και πολύ διαφορετικό από τις κοινές μεταφορές. Επίσης με γοήτευε πάντα η περιπέτεια καθώς στη δουλειά μας βιώνουμε πολλές ξεχωριστές καταστάσεις. Συναντούμε το άγνωστο κάθε μέρα και πρέπει να το ξεπεράσουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για το παραμικρό λάθος. Έχοντας όμως στην πλάτη μου μια σημαντική παρακαταθήκη από παλαιότερους οδηγούς, οι οποίοι μου δίδαξαν τα μυστικά της δουλειάς, προσπαθώ για το καλύτερο. Το πετυχαίνουμε πάντα, όταν αφήνουμε ευχαριστημένους τους πελάτες μας.

Η εταιρεία μου διαθέτει διάφορους τύπους φορτηγών κατάλληλους για ειδικές μεταφορές, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζω είναι το Actros μου, το οποίο καθημερινά αποδεικνύει σε δύσκολα και αφιλόξενα μέρη την αξία του. Το έχω αρκετά χρόνια στην κατοχή μου και έχει αποδείξει ότι είναι ένα εργαλείο δουλειάς το οποίο δικαιολογεί επάξια τη φήμη του Γερμανού κατασκευαστή σχετικά με την αντοχή του. Για αυτό το λόγο σύντομα σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα ακόμη Mercedes-Benz. Έλκει συνεχώς πολύ βαριά φορτία, πάνω από εκατό τόνους και όμως δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να προφυλάσσονται τα ευαίσθητα μέρη του ακόμη και στις πιο ακραίες καταπονήσεις. Όπως συνέβη πριν λίγα χρόνια όταν μεταφέραμε ένα βαρύ μετασχηματιστή στην Κάρυστο.

Μόλις πιάσαμε την ανηφόρα για να προσεγγίσουμε το σημείο εναπόθεσης, σταμάτησα για να ελέγξω το χωματόδρομο, ο οποίος ήταν γεμάτος λάσπες. Οι συνάδελφοί μου, μού πρότειναν να έρθει φορτωτής ή άλλος τράκτορας για να με τραβήξει, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως ανέφερα όμως μου αρέσει η περιπέτεια και επειδή έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Actros δοκίμασα να βγω χωρίς βοήθεια. Στα πρώτα είκοσι μέτρα τα διαφορικά έχαναν συνέχεια, όταν όμως τα ελαστικά είχαν καλύτερη πρόσφυση στο οδόστρωμα τότε ο συρμός με επικεφαλής το Actros μου, ανέβηκε χωρίς να κόψει πουθενά. Μία ακόμη δύσκολη μεταφορά μόλις είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Γιατί όπως συνηθίζω να λέω, ό,τι ειδικό παράγεται, μεταφέρεται από το Actros μου!».

Ευχαριστούμε για τις πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνεχίζετε να μας στέλνετε. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext