Τροχοί & TIR

Scania Big Toy on Tour

Τα χρήματα επιστρέφουν, ο χρόνος όχι. Ένα σκεπτικό και μια διαπίστωση με σημαντική αξία για τη ζωή μας και τον γενικότερο τρόπο που οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε. Ένα απόφθεγμα που έχει γραφτεί μ
από Παύλος Μαυρομύτης | Τρίτη 01/06/2021 - 05:10
Κοινοποίηση στα Social Media
Scania Big Toy: Μεταφέροντας το σπίτι σου
Scania Big Toy: Μεταφέροντας το σπίτι σου

Τα χρήματα επιστρέφουν, ο χρόνος όχι. Ένα σκεπτικό και μια διαπίστωση με σημαντική αξία για τη ζωή μας και τον γενικότερο τρόπο που οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε. Ένα απόφθεγμα που έχει γραφτεί μέσα από καταστάσεις και βιώματα ανθρώπων που συνειδητοποίησαν ότι ο χρόνος κυλάει γρήγορα και τα χρόνια φεύγουν ακόμη πιο σύντομα. Αυτό έχει αντιληφθεί και ο Ολλανδός Arjan Theuns ο οποίος αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ποιο είναι αυτό; Να δημιουργήσει ένα κινητό σπίτι και να ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Απίστευτο; Και όμως είναι αληθινό και έστω για λίγο ζήσαμε αυτή τη μοναδική εμπειρία στη συνάντησή μας με τον ιδιοκτήτη του στα Ιωάννινα, στις εγκαταστάσεις της Patounas Transport. Ο Ολλανδός ιδιοκτήτης λατρεύει την Ελλάδα και θέλει πάντα να ξεκινάει τα ταξίδια του από τη χώρα μας, απολαμβάνοντας όλες τις ομορφιές της. Θα ξοδεύατε περίπου 200.000 ευρώ για να αποκτήσετε το φορτηγό των ονείρων σας; Πάρτε μάτι αυτό το χλιδάτο φορτηγό για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη.

No address, no stress

Ένα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του φορτηγού μας κίνησε την περιέργεια από την αρχή. No work, no money, no address, no stress!!! Όντως, πόσο δίκιο έχει! Όταν δεν αγχώνεσαι για τίποτα, μπορείς να νιώσεις την απόλυτη ευτυχία! Για να δούμε όμως πώς το κατάφερε αυτό ο Ολλανδός, ώστε να παίρνουμε και οι υπόλοιποι ιδέες! Σε πρώτη φάση αγόρασε ένα τριαξονικό Scania R σασί, το οποίο εμπιστεύτηκε στην ομάδα του Άκη Πατούνα για να του κάνει γενικό εξωτερικό facelift, το οποίο περιλαμβάνει μπάρα, προβολείς, μαρκίζες, εξατμίσεις, ζάντες και λοιπά ανοξείδωτα αξεσουάρ. Εν συνεχεία προχώρησε σε μηχανικές βελτιώσεις στο V8 κινητήρα και τοποθέτησε καινούργιο σύστημα πέδησης και αναρτήσεις καλύτερα προσαρμοσμένες.

Αφού εξόπλισε κατάλληλα το φορτηγό του, για ταξίδια με ασφάλεια, προχώρησε κατόπιν στην τοποθέτηση της υπερκατασκευής επάνω στο σασί. Ακολούθησαν επενδύσεις και οικιακοί εξοπλισμοί με πολύ γούστο και μεράκι. Το Scania άλλαξε όψη και μετατράπηκε σε πολυτελές σπίτι. Μας προσκάλεσε ο Arjan να περάσουμε στο εσωτερικό και ειλικρινά πάθαμε την πλάκα μας. Να αναφέρουμε ότι η είσοδος στο εσωτερικό γίνεται είτε από την καμπίνα, η οποία επικοινωνεί άμεσα με τον πίσω χώρο, είτε με την εξωτερική σκάλα. Πριν περάσουμε μέσα βγάζουμε τα παπούτσια από σεβασμό για την οικία αλλά και φυσικά για να μη λερώσουμε το ξύλινο πάτωμα. Τι χρειάζεται ένα σπίτι; Ό, τι έχει το φορτηγό των Ολλανδών, όπως κρεβατοκάμαρα, τουαλέτα, μπάνιο, ψυγείο, κουζίνα και φυσικά σαλόνι για να κάθονται οι καλεσμένοι.

Βέβαια υπάρχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με ένα συμβατικό σπίτι, ότι το φορτηγό έχει πάντα την καλύτερη και μοναδική θέα καθώς αλλάζει συνεχώς μέρη, σταθμεύοντας στα πιο απίθανα σημεία. Σήμερα κοιμάσαι με φόντο τα Μετέωρα, την επόμενη στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας, μετά στη Μαδρίτη και τέλος στη Νότια Αφρική. Πώς γίνονται οι μετακινήσεις όμως μέσα στις πόλεις, καθώς το φορτηγό δεν έχει πρόσβαση σε αυτές; Ο ιδιοκτήτης βρήκε τη λύση και για αυτό, αγοράζοντας μια τετράτροχη μοτοσυκλέτα (γουρούνα) και δύο ηλεκτρικά ποδήλατα, έτσι ώστε να έχει ευχέρεια κινήσεων, πηγαίνοντας, όπου θέλει. Βλέποντας τις φωτογραφίες με τις ανέσεις που προσφέρει το Scania, τι λέτε, θα δαπανούσατε περίπου 200.000 ευρώ για να αποκτήσετε το φορτηγό των ονείρων σας; Εμείς πάντως, ναι.

PreviousNext