Τροχοί & TIR

Σταθμός φόρτισης 300 λεωφορείων

Στη Γλασκώβη θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων του Ηνωμένου Βασιλείου, από την εταιρεία αστικών συγκοινωνιών First Bus. Σκοπός είναι να τοποθετηθούν συνολικά 150 τ
Κυριακή 25/07/2021 - 18:58
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικό λεωφορείο
Θα χρησιμοποιηθούν φορτιστές και ειδικό λογισμικό που θα εκτιμά πότε είναι η καλύτερη στιγμή για πλήρη φόρτιση, ώστε να μην υπάρχει δυσανάλογη επιβάρυνση του ηλεκτρικού δικτύου της περιοχής.

Στη Γλασκώβη θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων του Ηνωμένου Βασιλείου, από την εταιρεία αστικών συγκοινωνιών First Bus.

Σκοπός είναι να τοποθετηθούν συνολικά 150 ταχυφορτιστές, ικανοί να παρέχουν ενέργεια σε 300 ηλεκτρικά λεωφορεία. Η πρώτη φάση ξεκινά με την άφιξη των πρώτων 22 λεωφορείων στον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας της Σκωτίας και τη διοργάνωση του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή, το οποίο διοργανώνεται στην πόλη.

Η κατασκευή και τοποθέτηση όλων των υποδομών έχει ανατεθεί στην ολλανδική εταιρεία Heliox, η οποία έχει ηγετική παρουσία στην αγορά συστημάτων φόρτισης για βαρέα επαγγελματικά οχήματα, κι έχει ήδη κατασκευάσει αντίστοιχα συστήματα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, στο Βισμπάντεν της Γερμανίας και τη μεγαλύτερη πιθανότατα εγκατάσταση της Ευρώπης για φόρτιση ηλεκτρικών λεωφορείων, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Στη Γλασκώβη θα χρησιμοποιηθούν modular (σπονδυλωτής κατασκευής) φορτιστές των 150 kW και ειδικό λογισμικό που θα εκτιμά πότε είναι η καλύτερη στιγμή για πλήρη φόρτιση, ώστε να μην υπάρχει δυσανάλογη επιβάρυνση του ηλεκτρικού δικτύου της περιοχής. 

PreviousNext